Product

Διαπολιτισμική κοινωνική ψυχολογία

Product

Διαπολιτισμική νοσηλευτική και πολιτισμική επάρκεια για τους επαγγελματίες υγείας

Διαπολιτισμική μουσική εκπαίδευση

Κωδικός:
133012
Manufacturer: 
Description: 

Το βιβλίο αυτό αποσκοπεί να προσεγγίσει ένα θέμα που, στην πραγματικότητα, ελάχιστα έχει απασχολήσει έως τώρα την ελληνική βιβλιογραφία.

Πρόκειται για τη Διαπολιτισμική Μουσική Εκπαίδευση και τις δυνατότητές της να συμβάλει στην ανάπτυξη ικανοτήτων αναγνώρισης της πολιτισμικής ετερότητας στο σχολείο, μέσα από την καλλιέργεια των δεξιοτήτων «ενσυναίσθησης», «ανοχής αντιφάσεων», «κριτικών στάσεων» (αντί της εκδήλωσης προκαταλήψεων και στερεοτύπων), «επικοινωνίας - ανταλλαγής».

29,35 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό αποσκοπεί να προσεγγίσει ένα θέμα που, στην πραγματικότητα, ελάχιστα έχει απασχολήσει έως τώρα την ελληνική βιβλιογραφία. Πρόκειται για τη Διαπολιτισμική Μουσική Εκπαίδευση και τις δυνατότητές της να συμβάλει στην ανάπτυξη ικανοτήτων αναγνώρισης της πολιτισμικής ετερότητας στο σχολείο, μέσα από την καλλιέργεια των δεξιοτήτων «ενσυναίσθησης», «ανοχής αντιφάσεων», «κριτικών στάσεων» (αντί της εκδήλωσης προκαταλήψεων και στερεοτύπων), «επικοινωνίας - ανταλλαγής». Η ακρόαση στην τάξη πολυπολιτισμικής μουσικής και μόνο δεν αρκεί. Μέσα από την εφαρμογή -στα πλαίσια μαθημάτων μουσικής- αρχών, στόχων και φιλοσοφικών θέσεων της διαπολιτισμικής μάθησης αναμένεται ότι θα επιτευχθεί η καλλιέργεια των δεξιοτήτων εκτίμησης, σεβασμού και αναγνώρισης, της πολιτισμικής ετερότητας στο σχολείο, ενώ πιστεύεται ότι θα προκύψει μεταφορά αυτών των στάσεων στο γενικότερο κοινωνικό πεδίο.
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-459-053-7
Book pages: 
426
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιώργος Σακελλαρίδης γεννήθηκε στη Ρόδο. Στην αρχή σπούδασε οικονομικές επιστήμες (ΑΣΟΕΕ). Στη συνέχεια πήρε πτυχίο θεωρητικών από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών, και πτυχίο Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Εργάζεται ως δάσκαλος μουσικής σε δημοτικά σχολεία της Ρόδου (σύμφωνα με το πρόγραμμα των πειραματικών σχολείων). Επίσης κάνει το μάθημα της μουσικής αγωγής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο (Παιδαγωγικά Τμήματα). Από το 1982 είναι διευθυντής της Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας Δήμου Ρόδου.

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-459-053-7
Book pages: 
426
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο