Product

Διαστημική γεωδαισία και γεωδυναμική GPS

Product

Διαστημόπλοια

Διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble

Κωδικός:
87996
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Mερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα σε ύψος και σε τροχιά γύρω από τη Γη περιστρέφεται στο διάστημα το Διαστημικό Τηλεσκόπιο HUBBLE, μεταφέροντας εικόνες εξαιρετικής ομορφιάς και σημασίας στον πλανήτη μας, δεδομένα που όμοιά τους δεν έχουν καταγραφεί ξανά. Το μάτι της Γης στα βάθη του διαστήματος έχει το μέγεθος μεγάλου λεωφορείου και καταφέρνει να συλλέξει πεντακάθαρες εικόνες από τη δημιουργία άστρων, την πορεία κομητών αλλά και φωτογραφίες με άλλα φαινόμενα που διαδραματίζονται στο μακρινό διάστημα.

30,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Mερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα σε ύψος και σε τροχιά γύρω από τη Γη περιστρέφεται στο διάστημα το Διαστημικό Τηλεσκόπιο HUBBLE, μεταφέροντας εικόνες εξαιρετικής ομορφιάς και σημασίας στον πλανήτη μας, δεδομένα που όμοιά τους δεν έχουν καταγραφεί ξανά. Το μάτι της Γης στα βάθη του διαστήματος έχει το μέγεθος μεγάλου λεωφορείου και καταφέρνει να συλλέξει πεντακάθαρες εικόνες από τη δημιουργία άστρων, την πορεία κομητών αλλά και φωτογραφίες με άλλα φαινόμενα που διαδραματίζονται στο μακρινό διάστημα. Το τηλεσκόπιο αυτό, αν και απέχει κατά πολύ από την επιφάνεια της Γης, μπορεί κανείς να το χειριστεί με εξαιρετική ακρίβεια. Οι εικόνες που έχει δώσει μέχρι σήμερα ξεπερνούν ακόμη και την φαντασία σε ομορφιά ενώ έχουν πλησιάσει στη λύση πολλών μυστηρίων του σύμπαντος. Μέσα στο βιβλίο αυτό θα βρείτε τις πιο πρόσφατες φωτογραφίες από το τηλεσκόπιο, καθώς και τις πρώτες φωτογραφίες που καθόρισαν τη σύγχρονη επιστημονική έρευνα. Επίσης θα μάθετε με ποιο τρόπο οι επιστήμονες έθεσαν τις βάσεις για τη δημιουργία ενός διαστημικού τηλεσκοπίου, καθώς και την ιστορία του ίδιου του Έντουιν Χαμπλ. Τέλος περιγράφεται πως η πληθώρα των πληροφοριών που μας δίνει το Hubble διαμορφώνει νέες αντιλήψεις για τη δομή και την εξέλιξη του σύμπαντος. Ο συγγραφέας του βιβλίου Robin Kerrod θεωρείται ένας από τους πιο έμπειρους συγγραφείς βιβλίων αστρονομίας.
Subtitle: 
Ο καθρέφτης του σύμπαντος
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-423-320-3
Book pages: 
192
Book Dimensions: 
28χ23
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

O Robin Kerrod είναι διάσημος για τα βιβλία του με θέμα την αστρονομία και το διάστημα. Μεταξύ των μπεστ σέλερ του συγκαταλέγονται "Ο οδηγός των αστέρων" και το διαδραστικό βιβλίο "Νυχτερινός ουρανός", που και τα δύο κυκλοφόρησαν από τον εκδοτικό οίκο Barron's. Έχει επίσης συγγράψει τις "Βασικές αρχές αστρονομίας" και δύο παιδικές σειρές με τίτλο "Το ηλιακό σύστημα" και "Κοιτώντας τα άστρα". Είναι μέλος της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας της Μεγάλης Βρετανίας και ταξιδεύει σ' ολόκληρο τον κόσμο για να επισκεφθεί αστεροσκοπεία, να κυνηγήσει κομήτες και να παρακολουθήσει εκλείψεις. Ζει κοντά στο αρχαιότερο αστεροσκοπείο του κόσμου, το Stonehenge.

Subtitle: 
Ο καθρέφτης του σύμπαντος
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-423-320-3
Book pages: 
192
Book Dimensions: 
28χ23
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο