Product

Διδακτικές και ερμηνευτικές προσεγγίσεις στην αρχαία ελληνική γραμματεία

Product

Διδακτικές προσεγγίσεις και εργαλεία για τη διδασκαλία της πληροφορικής

Διδακτικές και παιδαγωγικές προσεγγίσεις στις φυσικές επιστήμες

Κωδικός:
31243
Manufacturer: 
Description: 

Τα τελευταία χρόνια αρχίζει να συνειδητοποιείται η ανάγκη για ριζική αναμόρφωση των Αναλυτικών Προγραμμάτων και των Μεθόδων Διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ της καθημερινής και επιστημονικής γνώσης και να επιτευχθεί η σύνδεση Επιστήμης-Τεχνολογίας-Κοινωνίας.

9,90 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τα τελευταία χρόνια αρχίζει να συνειδητοποιείται η ανάγκη για ριζική αναμόρφωση των Αναλυτικών Προγραμμάτων και των Μεθόδων Διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ της καθημερινής και επιστημονικής γνώσης και να επιτευχθεί η σύνδεση Επιστήμης-Τεχνολογίας-Κοινωνίας. Τα παραπάνω θα επιτευχθούν με την ουσιαστική τοποθέτηση των μαθητών/τριών στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις εναλλακτικές απόψεις και τις γνωστικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας όσο και τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες τους. Στο βιβλίο αυτό γίνεται μια προσπάθεια διερεύνησης του σχετικού προβληματισμού για την ελληνική πραγματικότητα προς την κατεύθυνση μιας θετικής ενεργοποίησης των υποψήφιων και μάχιμων εκπαιδευτικών. Είναι επίσης πιθανό να βοηθήσει τον εκπαιδευτικό να αξιοποιήσει τις δικές του εμπειρίες και να τον παροτρύνει σε μια (ανα)θεώρησή τους σχετικά με τις θεωρίες μάθησης και διδακτικής πρακτικής, τις τάσεις σχεδιασμού των νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων αλλά και τη διδακτική αξιοποίηση της πειραματικής διδασκαλίας.
Subtitle: 
Θεωρίες μάθησης, αναλυτικά προγράμματα και πρότυπα/μοντέλα διδασκαλίας, διδακτική αξιοποίηση του πειράματος
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-8041-31-7
Book pages: 
180
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Δήμητρα Σπυροπούλου-Κατσάνη είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Harvard. Είναι καθηγήτρια Β/βάθμιας εκπαίδευσης και έχει διδάξει σε γυμνάσια και λύκεια από το 1979. Το 1989 αποσπάστηκε ως ειδικός επιστημονικός συνεργάτης στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου Αθηνών, στον Τομέα Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος μέχρι το 1997. Συμμετέχει σε επιμορφωτικά προγράμματα των ΠΕΚ που αφορούν την επιμόρφωση εκπαιδευτικών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα Φυσικής, Διδακτικής Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας. Συμμετέχει επίσης στο Πρόγραμμα Εξομοίωσης με τίτλο "Ακαδημαϊκή και Επαγγελματική Αναβάθμιση Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης" στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και της Αθήνας. Άρθρα της σχετικά με τη διδακτική των φυσικών επιστημών έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά.

Subtitle: 
Θεωρίες μάθησης, αναλυτικά προγράμματα και πρότυπα/μοντέλα διδασκαλίας, διδακτική αξιοποίηση του πειράματος
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-8041-31-7
Book pages: 
180
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο