Product

Διδακτική

Product

Διδακτική αξιοποίηση στοιχείων πολιτισμού σε παιδιά προσχολικής ηλικίας

Διδακτική

Κωδικός:
99248
Description: 

Οι κοινωνικοπολιτισμικές και επιστημονικές εξελίξεις, που σημειώθηκαν κατά τις τελευταίες κυρίως δεκαετίες, συντέλεσαν μετασχηματιστικά στη θεματική αναπλαισίωση του επιστημονικού κλάδου της Οικιακής Οικονομίας.

22,93 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Οι κοινωνικοπολιτισμικές και επιστημονικές εξελίξεις, που σημειώθηκαν κατά τις τελευταίες κυρίως δεκαετίες, συντέλεσαν μετασχηματιστικά στη θεματική αναπλαισίωση του επιστημονικού κλάδου της Οικιακής Οικονομίας. Για τη μετουσίωση της επιστήμης της Σύγχρονης Οικιακής Οικονομίας σε διδακτικό αντικείμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθοριστικό ρόλο φαίνεται να παίζουν κατά τα τελευταία χρόνια οι ραγδαία εξελισσόμενοι κλάδοι της Επιστήμης της Αγωγής και, ειδικότερα, η Διδακτική, η οποία προσανατολίζεται, μεταξύ άλλων, στην επιστημονική καταγραφή και ερμηνεία των σύνθετων φαινομένων αγωγής, τα οποία λαμβάνουν χώρα μέσα στο περιβάλλον της σχολικής τάξης. Σε επίπεδο επιστημονικής στόχευσης, το παρόν επιχειρεί τον προσανατολισμό της διδακτικο-μαθησιακής διαδικασίας σε σύγχρονες παιδαγωγικές κατευθύνσεις και, συνεπώς, αποβλέπει στην ενίσχυση του παιδαγωγικού υποβάθρου του καθηγητή της Οικιακής Οικονομίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Σε επίπεδο δομικής ανάλυσης, το θεματικό υλικό του παρόντος διαρθρώνεται και αναπτύσσεται σε έξι ενότητες που αναφέρονται στη διδασκαλία και τη μάθηση στην Οικιακή Οικονομία, στις αρχές διδασκαλίας του μαθήματος, στους σκοπούς και τους στόχους της διδασκαλίας, στη διδακτική μεθοδολογία, στην αξιολόγηση και,τέλος, στο διδακτικό υλικό του αντικειμένου της Σύγχρονης Οικιακής Οικονομίας.
Subtitle: 
Εφαρμογή στη σύγχρονη οικιακή οικονομία
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-351-534-5
Book pages: 
397
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Κωνσταντίνα Κουτρούμπα γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον Τομέα Παιδαγωγικής του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ' όπου απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα με άριστα και ειδίκευση στη Διδακτική. Από το 2000 είναι Λέκτορας στο Τμήμα Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, όπου διδάσκει Παιδαγωγικά, Γενική Διδακτική και Διδακτική της Οικιακής Οικονομίας.

Subtitle: 
Εφαρμογή στη σύγχρονη οικιακή οικονομία
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-351-534-5
Book pages: 
397
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο