Product

Διεθνές εμπόριο και πληρωμές

Product

Διεθνές εξαγωγικό marketing

Διεθνές εμπόριο, διεθνής χρηματοδότηση, παγκοσμιοποίηση

Κωδικός:
122617
Manufacturer: 
Description: 

Στις σύγχρονες οικονομίες, οι ατέλειες και οι δυσλειτουργίες των διεθνών αγορών εργασίας και προϊόντων καθώς επίσης και οι ακολουθούμενοι στόχοι, που δεν είναι πάντοτε οικονομικής φύσεως, μαζί με τους αναπόφευκτους περιορισμούς μιας στρατηγικής της οικονομικής ανάπτυξης, οδήγησαν τις χώρες στην καθιέρωση ενός συνόλου ταμειακών, κυρίως, μέτρων και ρυθμίσεων.

42,19 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στις σύγχρονες οικονομίες, οι ατέλειες και οι δυσλειτουργίες των διεθνών αγορών εργασίας και προϊόντων καθώς επίσης και οι ακολουθούμενοι στόχοι, που δεν είναι πάντοτε οικονομικής φύσεως, μαζί με τους αναπόφευκτους περιορισμούς μιας στρατηγικής της οικονομικής ανάπτυξης, οδήγησαν τις χώρες στην καθιέρωση ενός συνόλου ταμειακών, κυρίως, μέτρων και ρυθμίσεων. Το βιβλίο, αναφέρεται στη θεωρία των διεθνών εμπορικών συναλλαγών και στο ισοζύγιο πληρωμών. Αναφέρεται επίσης στην αγορά συναλλάγματος, την τιμή συναλλάγματος, τους μηχανισμούς ισορροπίας και τη διεθνή χρηματοδότηση. Αναλύεται η έννοια της ουσιαστικής προστασίας σε αντιπαράθεση με την έννοια της ονομαστικής προστασίας και παρουσιάζονται οι διάφοροι τρόποι προστατευτισμού. Το βιβλίο, αναφέρεται επίσης, στους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς και το ρόλο τους στη διεθνή οικονομία και την διεθνή οικονομική ανάπτυξη. Γίνεται ξεχωριστή παρουσίαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδική αναφορά στη Παγκοσμιοποίηση τις συνέπειές της στο διεθνές γίγνεσθαι και το ρόλο της διεθνούς κοινότητας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία.
Subtitle: 
Θεωρία και πράξη
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-286-966-6
Book pages: 
522
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γαβριήλ Μανωλάτος (Gabriel Manolatos) γεννήθηκε στη Σάμη Κεφαλληνίας όπου τελείωσε το 6τάξιο γυμνάσιο. Σπούδασε στην Αθήνα Δημοσιογραφία, Δημοσιολογία και Δημόσιες Σχέσεις. Μετανάστευσε στον Καναδά, το 1969, όπου πραγματοποίησε οικονομικές σπουδές και απέσπασε τους πανεπιστημιακούς του τίτλους. Στον Καναδά εργάστηκε σε υπεύθυνες θέσεις τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Επαναπατρίστηκε το 1980 και σταδιοδρόμησε στον ακαδημαϊκό τομέα, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ) και στο ΤΕΙ Αθήνας. Είναι καθηγητής Οικονομικών, Χρηματοδοτικής Διοίκησης και Διεθνούς Οικονομίας. Διετέλεσε επί μακρόν υπεύθυνος του Τομέα Οικονομικών Επιστημών και Υποδομής και του Τομέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του ΤΕΙ Αθήνας. Υπήρξε "επισκέπτης καθηγητής" στο 10ο Πανεπιστήμιο Παρισίων (προσκεκλημένος του πανεπιστημίου, δίδαξε επί τρία έτη στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα). Έχει δημοσιεύσει πολλά βιβλία και συγγράμματα οικονομικού και αναπτυξιακού ενδιαφέροντος, και έχει επιβλέψει πολλές πτυχιακές εργασίες με θέμα την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη διαφόρων περιοχών της Ελλάδας.
Άρθρα και μελέτες του έχουν δημοσιευθεί σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Έχει συμμετάσχει σε διάφορα αναπτυξιακά προγράμματα της Ελλάδας, ως εθελοντής και έχει διδάξει σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αμισθί.
Εργάστηκε επίσης για την ανάδειξη και ανάπτυξη του ελληνισμού στην ελληνική παροικία του Μόντρεαλ, όπου οργάνωσε και παρουσίασε διάφορες διαλέξεις και παραστάσεις αμισθί. Έχει βραβευτεί από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών.
Είναι παντρεμένος με την Alda Nunes (Άλντα Νούνες) από την Πορτογαλία και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.

Subtitle: 
Θεωρία και πράξη
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-286-966-6
Book pages: 
522
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο