Product

Διεθνείς ειδήσεις στον 21ο αιώνα

Product

Διεθνείς εμπορικές σχέσεις. Διεθνές εμπόριο

Διεθνείς εμπορικές σχέσεις

Κωδικός:
49896
Manufacturer: 
Description: 

Σε μια εποχή όπου η απελευθέρωση των αγορών προχωράει με τρομαχτική ταχύτητα και η παγκοσμιοποίηση της διεθνούς οικονομίας επιφέρει σημαντικές αλλαγές στις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, έχει μεγάλη σημασία η προσεκτική μελέτη των επιπτώσεων του ελεύθερου εμπορίου και των πολιτικών προστατευτισμού στις αναπτυσσόμενες χώρες, αλλά και στις ανεπτυγμένες, ο συγκεκαλυμμένος προστατευτισμός. Για την Ελλάδα, η μελέτη αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς η διαμόρφωση μιας εμπορικής στρατηγικής της ανάπτυξης έχει καθυστερήσει σημαντικά.

24,04 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Σε μια εποχή όπου η απελευθέρωση των αγορών προχωράει με τρομαχτική ταχύτητα και η παγκοσμιοποίηση της διεθνούς οικονομίας επιφέρει σημαντικές αλλαγές στις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, έχει μεγάλη σημασία η προσεκτική μελέτη των επιπτώσεων του ελεύθερου εμπορίου και των πολιτικών προστατευτισμού στις αναπτυσσόμενες χώρες, αλλά και στις ανεπτυγμένες, ο συγκεκαλυμμένος προστατευτισμός. Για την Ελλάδα, η μελέτη αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς η διαμόρφωση μιας εμπορικής στρατηγικής της ανάπτυξης έχει καθυστερήσει σημαντικά. Το βιβλίο, αποτελεί μια σημαντική προσφορά στον ακαδημαϊκό χώρο, αλλά και ένα σπουδαίο κείμενο βάσης για τη λήψη αποφάσεων στον τομέα άσκησης οικονομικής πολιτικής.
Subtitle: 
Παγκοσμιοποίηση, ανάπτυξη, προστατευτισμός
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-359-075-4
Book pages: 
301
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γαβριήλ Μανωλάτος (Gabriel Manolatos) γεννήθηκε στη Σάμη Κεφαλληνίας όπου τελείωσε το 6τάξιο γυμνάσιο. Σπούδασε στην Αθήνα Δημοσιογραφία, Δημοσιολογία και Δημόσιες Σχέσεις. Μετανάστευσε στον Καναδά, το 1969, όπου πραγματοποίησε οικονομικές σπουδές και απέσπασε τους πανεπιστημιακούς του τίτλους. Στον Καναδά εργάστηκε σε υπεύθυνες θέσεις τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Επαναπατρίστηκε το 1980 και σταδιοδρόμησε στον ακαδημαϊκό τομέα, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ) και στο ΤΕΙ Αθήνας. Είναι καθηγητής Οικονομικών, Χρηματοδοτικής Διοίκησης και Διεθνούς Οικονομίας. Διετέλεσε επί μακρόν υπεύθυνος του Τομέα Οικονομικών Επιστημών και Υποδομής και του Τομέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του ΤΕΙ Αθήνας. Υπήρξε "επισκέπτης καθηγητής" στο 10ο Πανεπιστήμιο Παρισίων (προσκεκλημένος του πανεπιστημίου, δίδαξε επί τρία έτη στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα). Έχει δημοσιεύσει πολλά βιβλία και συγγράμματα οικονομικού και αναπτυξιακού ενδιαφέροντος, και έχει επιβλέψει πολλές πτυχιακές εργασίες με θέμα την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη διαφόρων περιοχών της Ελλάδας.
Άρθρα και μελέτες του έχουν δημοσιευθεί σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Έχει συμμετάσχει σε διάφορα αναπτυξιακά προγράμματα της Ελλάδας, ως εθελοντής και έχει διδάξει σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αμισθί.
Εργάστηκε επίσης για την ανάδειξη και ανάπτυξη του ελληνισμού στην ελληνική παροικία του Μόντρεαλ, όπου οργάνωσε και παρουσίασε διάφορες διαλέξεις και παραστάσεις αμισθί. Έχει βραβευτεί από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών.
Είναι παντρεμένος με την Alda Nunes (Άλντα Νούνες) από την Πορτογαλία και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.

Subtitle: 
Παγκοσμιοποίηση, ανάπτυξη, προστατευτισμός
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-359-075-4
Book pages: 
301
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο