Product

Διερευνώντας το φύλο

Product

Διερχόμενοι δια του ναού

Διερμηνέας ασθενειών

Κωδικός:
56169
Αuthor: 
Description: 

Στην ξενιτιά χρειάζεσαι διερμηνέα για να εξηγήσεις πού πονάς. Όμως ο πόνος της ψυχής δεν εξηγείται.

Οι ήρωες των διηγημάτων είναι άλλοτε πάμφτωχοι Ινδοί, χαμένοι σε φαντασιώσεις και άλλοτε μετανάστες δεύτερης γενιάς, με πτυχία και περιουσίες. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ξένοι στην πατρίδα τους κι ακόμα πιο ξένοι στο νέο κόσμο. Είναι άνθρωποι που ψάχνουν την ταυτότητά τους, τις ρίζες τους, το μέλλον τους. Όπως όλοι μας, είτε ζούμε στον τόπο μας είτε στο εξωτερικό.

25,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Στην ξενιτιά χρειάζεσαι διερμηνέα για να εξηγήσεις πού πονάς. Όμως ο πόνος της ψυχής δεν εξηγείται. Οι ήρωες των διηγημάτων είναι άλλοτε πάμφτωχοι Ινδοί, χαμένοι σε φαντασιώσεις και άλλοτε μετανάστες δεύτερης γενιάς, με πτυχία και περιουσίες. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ξένοι στην πατρίδα τους κι ακόμα πιο ξένοι στο νέο κόσμο. Είναι άνθρωποι που ψάχνουν την ταυτότητά τους, τις ρίζες τους, το μέλλον τους. Όπως όλοι μας, είτε ζούμε στον τόπο μας είτε στο εξωτερικό. Ματιά διεισδυτική, υπόγειο χιούμορ, πίκρα, τρέλα, άγχος και απαράμιλλη ανθρωπιά διαπερνούν τα διηγήματα αυτά, που δικαίως πήραν το βραβείο Πούλιτζερ και χαρακτηρίζονται απ΄ τη διεθνή κριτική διαμάντια...
Subtitle: 
Διηγήματα
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-393-658-8
Book pages: 
261
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Τζούμπα Λαχίρι, κόρη Ινδών μεταναστών, γεννήθηκε το 1967 στο Λονδίνο αλλά μεγάλωσε στις ΗΠΑ. Η πρώτη της συλλογή διηγημάτων, "Interpreter of Maladies" (ελλ. έκδ. "Διερμηνέας ασθενειών", Ελληνικά Γράμματα, 2001) κυκλοφόρησε το 1999 και βραβεύτηκε με τα βραβεία Pulitzer-Fiction, Pen/Hemingway και The New Yorker Debut of the Year. Το 2003 κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο "The Namesake" (ελλ. έκδ. "Η συνωνυμία", Ελληνικά Γράμματα, 2004). Ακολούθησε το 2008 η δεύτερη συλλογή διηγημάτων της "Unaccustomed Earth", η οποία βραβεύτηκε με το Frank O'Connor International Short Story Award και το Asian American Literary Award και το 2013 το μυθιστόρημα "The Lowland" (ελλ. έκδ. "Εκεί όπου ανθίζουν οι υάκινθοι", Μεταίχμιο, 2014). Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και περιλαμβάνονται στις λίστες των μπεστ σέλερ. Ζει μόνιμα στη Ρώμη. Περισσότερες πληροφορίες για την ίδια και τα βιβλία της περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα http://www.randomhouse.com/kvpa/jhumpalahiri/books.php.

Subtitle: 
Διηγήματα
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-393-658-8
Book pages: 
261
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο