Product

Δικαίωμα φωτός

Product

Δικαιώματα και κανόνες στην πολιτική

Δικαιώματα και θεωρίες δικαιοσύνης

Κωδικός:
83034
Manufacturer: 
Description: 

Τα δικαιώματα, παραδοσιακά αποτέλεσαν μια από τις ισχυρότερα εδραιωμένες πεποιθήσεις στους κόλπους της δυτικής σκέψης. Αν και ίσως φιλοσοφικά ευάλωτα, έχουν καθιερωθεί ως αναπόσπαστο τμήμα το πολιτικού και ηθικού λεξιλογίου μας.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τα δικαιώματα, παραδοσιακά αποτέλεσαν μια από τις ισχυρότερα εδραιωμένες πεποιθήσεις στους κόλπους της δυτικής σκέψης. Αν και ίσως φιλοσοφικά ευάλωτα, έχουν καθιερωθεί ως αναπόσπαστο τμήμα το πολιτικού και ηθικού λεξιλογίου μας. Τι είναι όμως αυτό που κάνει τα δικαιώματα ηθικώς και πολιτικώς σημαντικά παρά τα προβλήματα θεμελίωσής τους; Πού ανάγεται η μοναδικότητά τους και γιατί θεωρείται αναντικατάστατη η γλώσσα των δικαιωμάτων; Πώς συνδέονται με έννοιες όπως η ελευθερία, η ευημερία, η δικαιοσύνη, η αυτονομία, τα οφέλη, οι κοινωνικοί στόχοι; Προσπαθώντας να απαντήσει σε τέτοιου είδους ερωτήματα, το βιβλίο πραγματεύεται διεξοδικά τη σκέψη του John Rawls σε σχέση με τους βασικότερους συνομιλητές του, τον Ronald Dworkin, τον Robert Nozick, τον Amartya Sen και άλλους.
Subtitle: 
Rawls, Dworkin, Nozick, Sen
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-435-018-8
Book pages: 
486
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γρηγόρης Μολύβας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο του Manchester. Εκπόνησε την διδακτορική του διατριβή στο University College London με ερευνητικό αντικείμενο τις έννοιες της ελευθερίας και των φυσικών δικαιωμάτων στην αγγλική πολιτική σκέψη του 18ου αιώνα. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Subtitle: 
Rawls, Dworkin, Nozick, Sen
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-435-018-8
Book pages: 
486
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο