Product

Διπλωματία και στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Product

Διπλωματία του επείγοντος

Διπλωματία του ανέφικτου

Κωδικός:
141707
Description: 

Το βιβλίο του Περικλή Χριστίδη αναφέρεται σε ένα σημαντικό ορόσημο της ελληνικής αλλά και διεθνούς διπλωματικής ιστορίας, τη Συνδιάσκεψη της Ειρήνης που διεξήχθη στο Παρίσι το 1946. Ειδικότερα, ο συγγραφέας αναλύει τη στάση των ελληνικών κυβερνήσεων και πολιτικών δυνάμεων, τη στάση των Μεγάλων Δυνάμεων και τις αντιδράσεις των γειτόνων της Ελλάδας.

24,30 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο του Περικλή Χριστίδη αναφέρεται σε ένα σημαντικό ορόσημο της ελληνικής αλλά και διεθνούς διπλωματικής ιστορίας, τη Συνδιάσκεψη της Ειρήνης που διεξήχθη στο Παρίσι το 1946. Ειδικότερα, ο συγγραφέας αναλύει τη στάση των ελληνικών κυβερνήσεων και πολιτικών δυνάμεων, τη στάση των Μεγάλων Δυνάμεων και τις αντιδράσεις των γειτόνων της Ελλάδας. Τον απασχολεί ιδιαίτερα η διαμόρφωση των ελληνικών εδαφικών και, κατά δεύτερο λόγο, οικονομικών διεκδικήσεων ενώ αφιερώνει σημαντική έκταση τόσο στους ελληνικούς χειρισμούς όσο και στην αντιμετώπιση των ελληνικών αιτημάτων και ενεργειών από τον "ξένο παράγοντα". Πρόκειται για μια κλασική προσέγγιση με βάση την πολυαρχειακή μέθοδο η οποία, όπως προκύπτει από τις πηγές του κειμένου, απέδωσε σημαντικό αριθμό εγγράφων από το δύσβατο Ιστορικό και Διπλωματικό Αρχείο του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, από το φιλόξενο Κέντρο Έρευνας της Ιστορίας του Νεότερου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών (συλλογή εγγράφων του Foreign Office), καθώς και από ιδιωτικές αρχειακές συλλογές, με σημαντικότερες εκείνες του Κωνσταντίνου Τσαλδάρη και του Φίλιππου Δραγούμη. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Subtitle: 
Η Ελλάδα στη συνδιάσκεψη για την ειρήνη στο Παρίσι, 1946
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-12-1778-9
Book pages: 
536
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Περικλής Χριστίδης είναι τελειόφοιτος του τμήματος Νομικής της σχολής ΝΟΠΕ του ΑΠΘ. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης του κλάδου Διεθνών Σπουδών, ενώ έχει αναγορευθεί διδάκτορας Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών, με γνωστικό αντικείμενο τη Διπλωματική Ιστορία, του τμήματος Νομικής της σχολής ΝΟΠΕ του ΑΠΘ. Παράγει διδακτικό έργο ως εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Subtitle: 
Η Ελλάδα στη συνδιάσκεψη για την ειρήνη στο Παρίσι, 1946
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-12-1778-9
Book pages: 
536
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο