Product

Δοκίμια για τον έρωτα

Product

Δοκίμια διδακτικής της μετάφρασης

Δοκίμια για τον Μαρξ

Κωδικός:
82525
Manufacturer: 
Description: 

Η συλλογή των "Δοκιμίων για τον Μαρξ", του Νίκου Θεοτοκά και του Γιώργου Σταθάκη, δημοσιεύεται σε αυτό που συνήθως αποκαλούμε "ανύποπτο χρόνο". Στο γενικότερο κλίμα της υποχώρησης των μαρξιστικών και των μαρξολογικών αναζητήσεων, οι συγγραφείς του τόμου αποφάσισαν να προασπίσουν έργοις ορισμένες από τις αναλυτικές αρετές της μαρξιστικής παράδοσης -και, μάλιστα, τόλμησαν να το πράξουν εκμεταλλευόμενοι ακριβώς την αδράνεια και την αναδίπλωση ως ερεθίσματα νηφάλιου και γόνιμου αναστοχασμού.

10,88 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η συλλογή των "Δοκιμίων για τον Μαρξ", του Νίκου Θεοτοκά και του Γιώργου Σταθάκη, δημοσιεύεται σε αυτό που συνήθως αποκαλούμε "ανύποπτο χρόνο". Στο γενικότερο κλίμα της υποχώρησης των μαρξιστικών και των μαρξολογικών αναζητήσεων, οι συγγραφείς του τόμου αποφάσισαν να προασπίσουν έργοις ορισμένες από τις αναλυτικές αρετές της μαρξιστικής παράδοσης -και, μάλιστα, τόλμησαν να το πράξουν εκμεταλλευόμενοι ακριβώς την αδράνεια και την αναδίπλωση ως ερεθίσματα νηφάλιου και γόνιμου αναστοχασμού. Παρ' ότι όμως η ανά χείρας έκδοση εμφανίζεται σε "ανύποπτο χρόνο", δεν είναι η ίδια διόλου "ανυποψίαστη". Δίχως ιδεοληπτικές εμμονές στις συμβατικές κατατμήσεις της μαρξιστικής και παραμαρξιστικής φιλoλoγίας, οι συγγραφείς επιχειρούν να επαναπραγματευθούν πολλά από τα ζωντανά και επίκαιρα στοιχεία του μαρξικού κληροδοτήματος, στη βάση νέων και πρωτότυπων προβληματισμών. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Subtitle: 
Η ιστορικότητα του Κεφαλαίου και η "οικονομία των εννοιών"
Publications Date: 
1996
Book ISBN: 
960-7349-10-5
Book pages: 
209
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Νίκος Θεοτοκάς σπούδασε στην Αθήνα και στο Παρίσι. Σήμερα διδάσκει Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι τακτικός συνεργάτης του π. "Ο πολίτης" καια της εφ. "Η Αυγή". Μαζί με τον Νίκο Κοταρίδη και τον Παντελή Λέκκα διευθύνουν το περιοδικό "Δοκιμές".

Subtitle: 
Η ιστορικότητα του Κεφαλαίου και η "οικονομία των εννοιών"
Publications Date: 
1996
Book ISBN: 
960-7349-10-5
Book pages: 
209
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο