Product

Δοκίμια φιλοσοφίας της θρησκείας

Product

Δοκίμια φιλοσοφικής αισθητικής

Δοκίμια φιλοσοφίας της ιστορίας

Κωδικός:
136025
Description: 

[...] Στα κείμενα τούτα θα δούμε ότι στην ιστορική δυναμική συντελείται η ανθρώπινη συνείδηση και διαγράφονται τα όρια του νόμου της. Θα δούμε, ακόμη, ότι η ελευθερία είναι ο κύριος καθοριστικός συντελεστής της ιστορικής πράξης. Κι όμως η ιστορία δεν είναι η έσχατη κρίση.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Στα κείμενα τούτα θα δούμε ότι στην ιστορική δυναμική συντελείται η ανθρώπινη συνείδηση και διαγράφονται τα όρια του νόμου της. Θα δούμε, ακόμη, ότι η ελευθερία είναι ο κύριος καθοριστικός συντελεστής της ιστορικής πράξης. Κι όμως η ιστορία δεν είναι η έσχατη κρίση. Η ιστορία εμπεριέχει την ουτοπία της. Το δόγμα - κάθε δόγμα - επιφέρει τον τερματισμό της αναζήτησης, δηλαδή την απολίθωση του ιστορικού πνεύματος και όρων του. Η αναζήτηση της αλήθειας στον ιστορικό χρόνο είναι ελεύθερη και γίνεται γόνιμη, όταν η ελευθερία είναι αληθινή. Στα όρια του δόγματος τείνει ν' αφανίζεται το μοναδικό και το ατομικά σημαντικό. [....] (από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Publications Date: 
1985
Book pages: 
96
Book Dimensions: 
21χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Μανώλης Μαρκάκης (1942 - 2001), κοινωνιολόγος, φιλόσοφος και ποιητής, γεννήθηκε το 1942 στο Πετροκεφάλι Ηρακλείου. Σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παρακολούθησε σεμινάρια κοινωνιολογίας στη Γερμανία και ακολούθησε διδακτορικές σπουδές κοινωνιολογίας στις ΗΠΑ. Δίδαξε κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Delaware.

Publications Date: 
1985
Book pages: 
96
Book Dimensions: 
21χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο