Product

Δομή και λειτουργία των κλασσικών γλωσσών

Product

Δομή και μικροδομή της ελληνικής κεφαλαιαγοράς

Δομή και μεταβολές στην οικονομική ιστορία

Κωδικός:
30482
Manufacturer: 
Description: 

Σ' αυτή την εντυπωσιακή όσο και περιεκτική μελέτη της ανάπτυξης των δυτικών οικονομιών, ο D. North προβάλλει μια νέα άποψη για τις μεταβολές των κοινωνιών. Η έρευνά του επικεντρώνεται στο σημαντικό ζήτημα των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων, δηλαδή των διακανονισμών που ιστορικά έκαναν τα άτoμα και oι ομάδες προκειμένου να αντιμετωπίσουν το βασικό οικονομικό πρόβλημα της ανεπάρκειας των πόρων.

17,10 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Σ' αυτή την εντυπωσιακή όσο και περιεκτική μελέτη της ανάπτυξης των δυτικών οικονομιών, ο D. North προβάλλει μια νέα άποψη για τις μεταβολές των κοινωνιών. Η έρευνά του επικεντρώνεται στο σημαντικό ζήτημα των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων, δηλαδή των διακανονισμών που ιστορικά έκαναν τα άτoμα και oι ομάδες προκειμένου να αντιμετωπίσουν το βασικό οικονομικό πρόβλημα της ανεπάρκειας των πόρων. Στα πλαίσια αυτής της μελέτης αναλύονται σε βάθος οι σημαντικές περίοδoι της δυτικής ιστορίας, από τις απαρχές της γεωργίας και τη νεoλιθική επανάσταση, κατόπιν την πoλιτική οικονομία του αρχαίoυ και του μεσαιωνικού κόσμου, μέχρι τη βιομηχανική επανάσταση και τους οικονομικούς μετασχηματισμούς του εικοστού αιώνα. Ο Douglass C. North τιμήθηκε με το Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών.
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-218-175-3
Book pages: 
333
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Douglass C. North (γεν. Κέιμπριτζ Μασαχουσέτης, 1920) ήταν Ομότιμος καθηγητής οικονομικών και ιστορίας του Washington University, St. Louis. Τιμήθηκε με το Νόμπελ Οικονομίας το 1993, από κοινού με τον Robert W. Fogel, για τη σημαντική συμβολή του στην οικονομική ιστορία. Πέθανε στις 23 Νοεμβρίου 2015, σε ηλικία 95 ετών.

Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-218-175-3
Book pages: 
333
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο