Product

Δούκισσα της Πλακεντίας

Product

Δουλειά δεν είχε ο διάβολος

Δούλα και κυρά

Κωδικός:
127846
Manufacturer: 
Description: 

Ένα αποκαλυπτικό βιβλίο που με τεκμηριωμένο όσο και γλαφυρό τρόπο δείχνει το πώς στα τέλη του 19ου αιώνα η Μεγάλη Ιδέα, ως ιδεολόγημα, κουλτούρα και ιδεολογία, δημιούργησε το πλαίσιο στο οποίο οι γυναίκες όρισαν την ταυτότητά τους ως μέλη ενός συγκροτούμενου έθνους-κράτους. Στο πλαίσιο αυτό ορίστηκαν έννοιες όπως: δημόσιο-ιδιωτικό, λογική-συναίσθημα, κράτος-έθνος, πολιτεία-κοινωνία και φυσικά άνδρας-γυναίκα.

22,23 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ένα αποκαλυπτικό βιβλίο που με τεκμηριωμένο όσο και γλαφυρό τρόπο δείχνει το πώς στα τέλη του 19ου αιώνα η Μεγάλη Ιδέα, ως ιδεολόγημα, κουλτούρα και ιδεολογία, δημιούργησε το πλαίσιο στο οποίο οι γυναίκες όρισαν την ταυτότητά τους ως μέλη ενός συγκροτούμενου έθνους-κράτους. Στο πλαίσιο αυτό ορίστηκαν έννοιες όπως: δημόσιο-ιδιωτικό, λογική-συναίσθημα, κράτος-έθνος, πολιτεία-κοινωνία και φυσικά άνδρας-γυναίκα. Με πειστικό όσο και ευρηματικό τρόπο το βιβλίο δείχνει κάτι που η μέχρι τώρα ιστορική έρευνα είχε παραμελήσει: το πώς η σχέση εθνικής ιδέας και κοινωνικού φύλου καθόρισε τον πολιτισμό, την ηθική και εντέλει την καθημερινότητα μιας ολόκληρης εποχής. "Ένα έξοχο βιβλίο [...], μας διαφωτίζει τόσο για το πώς οικοδομήθηκαν τα σύγχρονα έθνη όσο και για το πώς οι γυναίκες προσπάθησαν να συγκροτήσουν τους νέους τους ρόλους..." Theodore Zeldin, St. Antony's College, Oxford University "Η σχολαστική έρευνα της Τζανάκη και η προσεκτική ένταξη της ανάλυσης της στο ευρύτερο πλαίσιο μελέτης του κοινωνικού φύλου, του εθνικισμού και της δημόσιας σφαίρας καθιστούν την εργασία της υποδειγματική". Wendy Bracewell, UCL-SSEES, University of London
Subtitle: 
Όψεις εθνικισμού: Ρόλοι και συμπεριφορές στην Ελλάδα των ρομαντικών χρόνων 1836-1897
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-423-429-3
Book pages: 
489
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Δήμητρα Τζανάκη σπούδασε στο τμήμα πολιτικής επιστήμης και δημόσιας διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και βαλκανική ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Το 1998 ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (St. Anthony's College). Έχει εργαστεί ως ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Μανχάιμ, στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ). Το βιβλίο της με τίτλο "Women and Nationalism in the Making of Modern Greece. 1836-1897" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Palgrave-St. Antony's Series.

Subtitle: 
Όψεις εθνικισμού: Ρόλοι και συμπεριφορές στην Ελλάδα των ρομαντικών χρόνων 1836-1897
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-423-429-3
Book pages: 
489
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο