Product

Δραστική συγχώρεση

Product

Δρομέας πλάι στη θάλασσα

Δραχμούλα μου, καλό σου ταξίδι

Κωδικός:
67887
Manufacturer: 
Description: 

Το βιβλίο αυτό δεν είναι κατάλογος νομισμάτων, ούτε νομισματική μελέτη, ούτε, πολύ περισσότερο, επιστημονική διατριβή. 'Έτσι, ο συγγραφέας δεν απευθύνεται σε ειδικούς και δεν έχει τη φιλοδοξία να μπει στα δύσβατα οικόπεδα της οικονομολογίας και να προσθέσει άλλον ένα τίτλο στην ήδη πλούσια (αλλά και ανιαρή) βιβλιογραφία της.
Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά:

25,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Το βιβλίο αυτό δεν είναι κατάλογος νομισμάτων, ούτε νομισματική μελέτη, ούτε, πολύ περισσότερο, επιστημονική διατριβή. 'Έτσι, ο συγγραφέας δεν απευθύνεται σε ειδικούς και δεν έχει τη φιλοδοξία να μπει στα δύσβατα οικόπεδα της οικονομολογίας και να προσθέσει άλλον ένα τίτλο στην ήδη πλούσια (αλλά και ανιαρή) βιβλιογραφία της. Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά: Το βιβλίο αυτό δεν είναι παρά ένα αποχαιρετιστήριο στη δραχμούλα μας, στο πάλαι ποτέ εθνικό μας νόμισμα, που διαγράφεται οριστικά και αμετάκλητα από την ιστορία μας και ενταφιάζεται άκλαυτο -όπως και τόσα άλλα- στη συλλογική εθνική μας λήθη. Εκεί ακριβώς στοχεύει αυτή η έκδοση. Να αντιπαρατεθεί όσο γίνεται σ' αυτήν την επιδημική λήθη και να διασώσει -μέσα σε λίγες σελίδες- κάποιες εικόνες και κάποια στοιχεία από την 169χρονη πορεία της συχωρεμένης δραχμούλας μας, στα πλαίσια της ταλαίπωρης νεοελληνικής μας κοινωνίας. Κι ίσως απορήσει κανείς: Μα συναισθηματισμοί για τη δραχμή; Ναι, για τη δραχμή! Γιατί η δραχμή ήταν κάτι παραπάνω από ένα κομματάκι μέταλλο με κάποια εναλλασσόμενη ανταλλακτική αξία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. 'Ήταν -κυρίως- ένας θεσμός του καθ' ημέραν βίου, ένα δομικό στοιχείο της μουντής ζωής μας, ένα "δεδομένο" της πάλης για επιβίωση, μια εξ απαλών ονύχων συνήθεια... 'Ήταν το πρώτο μας χαρτζιλίκι, η πρώτη μας αγορά στο χαρτοπωλείο της γειτονιάς, το πρώτο μας εισιτήριο στον θερινό κινηματογράφο, το πρώτο μας μεροκάματο, το πρώτο μας κέρασμα, το πρώτο πακέτο άφιλτρα, τα πρώτα μας δανεικά κι αγύριστα... Και δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα κι η γλώσσα μας, κι ο λαϊκός μας πολιτισμός, συνδέθηκε μ' αυτό το κομματάκι μέταλλο. Αλήθεια, πόσα πράγματα θ' αλλάξουν και σ' αυτήν ακόμα τη γλώσσα μας. Σκέφτηκε κανείς πόσο γελοίες θα είναι αύριο οι εκφράσεις: "Αυτός είναι ευρωφονιάς", "Δεν δίνω σεντς τσακιστό" ή "Τέρμα τα δίευρα"... Ελπίζουμε αυτό το βιβλίο να αποτελέσει ένα ευπρεπές ρέκβιεμ στη δραχμούλα μας που φεύγει. Για να μην την ξεχάσουμε εμείς οι παλαιότεροι και για να την γνωρίσουν αυτοί που θα ' ρθουν, στις νέες εποχές των διεθνών συγκλίσεων και των ευρωπαγκοσμιοποιήσεων.
Subtitle: 
Ένα μικρό εικονογραφικό ρέκβιεμ
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-342-258-4
Book pages: 
160
Book Dimensions: 
22χ29
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Πανόδετο

Ο Όθων Τσουνάκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948, σπούδασε νομικά και ταλαιπώρησε μέχρι το 1994 τη δικηγορία, από την οποία τελικά παραιτήθηκε. Από το 1977 ασχολήθηκε κυρίως στο χώρο του βιβλίου και υπήρξε συντελεστής στη συγγραφή ή επιμέλεια εγκυκλοπαιδικών, λεξικογραφικών, γεωγραφικών, ιστορικών και λογοτεχνικών έργων. Μεταξύ άλλων, εργάστηκε στην Εκδοτική Αθηνών (Θεματική Εγκυκλοπαίδεια και Ιστορία του Ελληνικού Έθνους), στις εγκυκλοπαίδειες "Επιστήμη και Ζωή", "Υδρία", "Υδρία-Καίμπριτζ-Ήλιος", "Επιστήμη και Παιδεία", "Grand Larousse" και "Δομή", τα λεξικά των εκδόσεων Σταφυλίδη, στις εκδόσεις Λιβάνη, Καστανιώτη, Λουκόπουλου, Μανιατέα, Ηλιοτρόπιο, Αρχιπέλαγος, στο "Επταήμερο της Καθημερινής" κ.ά. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Subtitle: 
Ένα μικρό εικονογραφικό ρέκβιεμ
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-342-258-4
Book pages: 
160
Book Dimensions: 
22χ29
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Πανόδετο