Product

Εγκληματίας για τη χαμένη του τιμή και άλλα διηγήματα

Product

Εγκληματίες και θύματα στο κατώφλι του 21ου αιώνα

Εγκληματίας ψυχασθενής

Κωδικός:
68363
Manufacturer: 
Description: 

Στις μέρες μας, συνεχώς πληθαίνουν οι περιπτώσεις κατά τις οποίες συνήγοροι δραστών σοβαρών εγκληματικών πράξεων ζητούν ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τους πελάτες τους, με προφανή στόχο να μην τους καταλογισθεί η ευθύνη της αποτρόπαιης πράξης τους.

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Στις μέρες μας, συνεχώς πληθαίνουν οι περιπτώσεις κατά τις οποίες συνήγοροι δραστών σοβαρών εγκληματικών πράξεων ζητούν ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τους πελάτες τους, με προφανή στόχο να μην τους καταλογισθεί η ευθύνη της αποτρόπαιης πράξης τους. Από την άλλη, μέσα μαζικής επικοινωνίας και μερίδα του επιστημονικού κόσμου διαμορφώνουν την αντίληψη ότι για κάθε αποτρόπαια και ειδεχθή πράξη, αποκλείεται να ευθύνεται κάποιος νορμάλ άνθρωπος, αλλά ότι αυτή η πράξη προέρχεται από τον νοσηρό ψυχισμό κάποιου διαταραγμένου ατόμου. Είναι λοιπόν πλέον επιστημονική αυτή η νοσολογική προσέγγιση του εγκλήματος ή μήπως αποτελεί μιαν ανιστόρητη ψυχολογικίστικη στάση απέναντι στο έγκλημα, που κατατείνει στην απάλειψη της ευθύνης του εγκληματία και στην υπαγωγή του εγκλήματος στη σφαίρα της ψυχιατρικής; Στο βιβλίο αυτό γίνεται προσπάθεια επιστημονικής διερεύνησης της σχέσης της ψυχικής διαταραχής και παραβατικής συμπεριφοράς μέσα από τις ιστορικές καταβολές και τη διαχρονική εξελικτική πορεία των εννοιών αυτών, αλλά και μέσα από την αυστηρά επιστημονική καταγραφή των παραμέτρων που συνθέτουν την τομή των δύο αυτών εννοιών στα πλαίσια της ψυχιατροδικαστικής.
Subtitle: 
Ένας επικίνδυνος μύθος
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-7771-60-5
Book pages: 
247
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Δημήτρης Σκαράγκας είναι νευρολόγος-ψυχίατρος και διδάκτορας του ΑΠΘ. Ασκεί το επάγγελμα του ψυχίατρου εδώ και 37 χρόνια. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται. Εργάσθηκε για πολλά χρόνια με τα βαριά καθυστερημένα παιδιά, με τα εξαρτημένα από ουσίες άτομα, με τους ψυχικά διαταραγμένους παραβάτες και ως ψυχίατρος σε τμήμα οξέων περιστατικών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τις σχέσεις Δικαίου και Ψυχιατρικής, με τη διερεύνηση των ψυχικά διαταραγμένων παραβατών και των κινήτρων της παραβατικής τους συμπεριφοράς. Δημοσίευσε εργασίες του σε επιστημονικά περιοδικά και άλλα έντυπα.

Subtitle: 
Ένας επικίνδυνος μύθος
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-7771-60-5
Book pages: 
247
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο