Product

Εγκυκλοπαίδεια Grand Larousse

Product

Εγκυκλοπαίδεια αρχαίων Ελλήνων ιατρών - φαρμακοποιών

Εγκυκλοπαίδεια αρχαίων Ελλήνων ζωγράφων και ψηφοθετών

Κωδικός:
142892
Manufacturer: 
Description: 

[...] Η απόφαση να δώσω σειρά προτεραιότητας στους αρχαίους ζωγράφους είναι γιατί αυτοί είναι, οι αδικημένοι της ιστορίας.
Είχα κουραστεί να ψάχνω στην ελληνική βιβλιογραφία, με πενιχρά αποτελέσματα, όταν στην βιβλιοθήκη του Ιταλικού Ινστιτούτου βρήκα το βιβλίο του Πλίνιου του Πρεσβύτερου, "Φυσική ιστορία".
Επειδή τυγχάνει να διαβάζω και λατινικά, έμεινα κατάπληκτη από την ομορφιά και την ιστορική ακρίβεια εκείνων των κειμένων.

37,15 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Η απόφαση να δώσω σειρά προτεραιότητας στους αρχαίους ζωγράφους είναι γιατί αυτοί είναι, οι αδικημένοι της ιστορίας. Είχα κουραστεί να ψάχνω στην ελληνική βιβλιογραφία, με πενιχρά αποτελέσματα, όταν στην βιβλιοθήκη του Ιταλικού Ινστιτούτου βρήκα το βιβλίο του Πλίνιου του Πρεσβύτερου, "Φυσική ιστορία". Επειδή τυγχάνει να διαβάζω και λατινικά, έμεινα κατάπληκτη από την ομορφιά και την ιστορική ακρίβεια εκείνων των κειμένων. Ας είναι αιώνια η μνήμη του Ρωμαίου συγγραφέα που διέσωσε ένα μεγάλο μέρος από την ιστορία της αρχαίας ελληνικής ζωογραφίας-ζωγραφιάς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι με βοήθησαν. (από τον πρόλογο της συγγραφέως)
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-7221-80-Χ
Book pages: 
269
Book Dimensions: 
25χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Γεννήθηκε στον Ορχομενό Βοιωτίας. Σπούδασε στην Αθήνα και στην Ιταλία. Με τον Ιταλό σύζυγό της έζησαν πολλά χρόνια στη Βραζιλία και την Ιταλία. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως μεταφράστρια και συγγραφέας. Είναι παλιό μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, από όπου έχει τιμηθεί με το πρώτο "Βραβείο Μυθιστορήματος, Μάρκου Αυγέρη". Έχει ασχοληθεί και ασχολείται με όλα τα είδη του λόγου.

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-7221-80-Χ
Book pages: 
269
Book Dimensions: 
25χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο