Product

Εθελοντισμός και κοινωνική ευθύνη

Product

Εθελουσία έξοδος

Εθελοντισμός στην κοινωνική προστασία

Κωδικός:
115673
Description: 

Mια σφαιρική και συστηματική προσέγγιση του εθελοντισμού στο πεδίο της κοινωνικής προστασίας, ένα θέμα το οποίο ελάχιστα έχει διερευνηθεί στην Ελλάδα. - Στο πρώτο μέρος του βιβλίου γίνεται μια ιδιαίτερα περιεκτική αποτύπωση βασικών παραμέτρων του εθελοντισμού σε παγκόσμια κλίμακα. Εξετάζονται ζητήματα οριοθέτησης και ορισμού, αποτιμώνται κριτικά ο ρόλος, η σκοπιμότητα και τα αίτια της εθελοντικής δράσης, μελετάται η διαδικασία ανάδυσης νέων μορφών εθελοντισμού, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στους παράγοντες, τις προοπτικές και τα όρια του εθελοντισμού κοινωνικής προστασίας.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Mια σφαιρική και συστηματική προσέγγιση του εθελοντισμού στο πεδίο της κοινωνικής προστασίας, ένα θέμα το οποίο ελάχιστα έχει διερευνηθεί στην Ελλάδα. - Στο πρώτο μέρος του βιβλίου γίνεται μια ιδιαίτερα περιεκτική αποτύπωση βασικών παραμέτρων του εθελοντισμού σε παγκόσμια κλίμακα. Εξετάζονται ζητήματα οριοθέτησης και ορισμού, αποτιμώνται κριτικά ο ρόλος, η σκοπιμότητα και τα αίτια της εθελοντικής δράσης, μελετάται η διαδικασία ανάδυσης νέων μορφών εθελοντισμού, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στους παράγοντες, τις προοπτικές και τα όρια του εθελοντισμού κοινωνικής προστασίας. - Στο δεύτερο μέρος διερευνάται το ίδιο φαινόμενο στη χώρα μας, με πρωτογενή στοιχεία τα οποία συγκέντρωσε ο συγγραφέας μέσα από μια πλήρη καταγραφή των μη κυβερνητικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην παροχή κοινωνικής προστασίας. Κατ' αυτό τον τρόπο ο αναγνώστης μπορεί να διαμορφώσει μια γενική και διεισδυτική εικόνα για την παρουσία του εθελοντισμού στην Ελλάδα, την ιστορία και την εξέλιξή του, τη στάση των Ελλήνων απέναντι στο φαινόμενο, καθώς και τις διάφορες εμπειρικές και θεωρητικές προσεγγίσεις που έχουν διατυπωθεί μέχρι σήμερα. - Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα διερεύνηση που εμπλουτίζει την ελληνική βιβλιογραφία. Παρέχει χρήσιμα εμπειρικά στοιχεία, γόνιμες αναλύσεις και στέρεες βάσεις για διάλογο πάνω στο θέμα των προοπτικών του εθελοντισμού υπό την επίδραση των σύγχρονων τάσεων αναδιάρθρωσης του κοινωνικού κράτους.
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-442-604-4
Book pages: 
304
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Περικλής Πολυζωίδης είναι Λέκτορας στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, όπου ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή υπό την επίβλεψη της Καθηγήτριας Μαρίας Πετμεζίδου. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Σπουδών της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Diplom Oekonom του Τομέα Οικονομικών Επιστημών του Justus Liebig Πανεπιστημίου του Giessen. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα εθελοντισμού, κοινωνικού marketing, κοινωνίας πολιτών και κοινωνικής ποιότητας.

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-442-604-4
Book pages: 
304
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο