Product

Εθιμοταξικόν

Product

Εθισμοί

Εθιμοτυπία διεθνών σχέσεων

Κωδικός:
97054
Manufacturer: 
Description: 

Η επικοινωνία είναι μία από τις πιο σημαντικές λειτουργίες της διπλωματίας και καλύπτει όλες τις παραδοσιακές πτυχές της (εκπροσώπηση, διαπραγμάτευση, ενημέρωση και προστασία). Με την έννοια αυτή η επικοινωνία είναι ένα σύστημα, δηλαδή σύνολο μεθόδων και ενεργειών, που αποβλέπει όχι στην άσκηση βίας, αλλά στην ήρεμη και συγχρόνως αποτελεσματική επαφή μεταξύ των παραγόντων της διεθνούς ζωής.

16,52 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η επικοινωνία είναι μία από τις πιο σημαντικές λειτουργίες της διπλωματίας και καλύπτει όλες τις παραδοσιακές πτυχές της (εκπροσώπηση, διαπραγμάτευση, ενημέρωση και προστασία). Με την έννοια αυτή η επικοινωνία είναι ένα σύστημα, δηλαδή σύνολο μεθόδων και ενεργειών, που αποβλέπει όχι στην άσκηση βίας, αλλά στην ήρεμη και συγχρόνως αποτελεσματική επαφή μεταξύ των παραγόντων της διεθνούς ζωής. Σχεδόν πάντοτε αποτελεί τμήμα της ίδιας της εξωτερικής πολτικής: θυμίζω ότι στα βυζαντινά χρόνια ο "λογοθέτης" ήταν συγχρόνως υπουργός των εξωτερικών και προϊστάμενος της εθιμοτυπίας, την οποία ρύθμιζε ανάλογα με τη στάση του κράτους του απέναντι στους ξένους ηγεμόνες. Εξ άλλου, η εθιμοτυπία συνδέεται και προς τη θρησκευτική τελετουργία, εξελίχθηκε δε επί αρκετό διάστημα μετά τον 17ο αιώνα σε συνάρτηση προς τα εκκλησιαστικά δρώμενα στη Δύση. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-286-858-9
Book pages: 
228
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Χαράλαμπος Κόρακας, απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, ειδικεύτηκε στο Δημόσιο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Παρισίων και εισήλθε στη Διπλωματική Υπηρεσία το 1963.
Μετά από επαγγελματική διαδρομή τριάντα οκτώ χρόνων, συνταξιοδοτήθηκε με το βαθμό του Πρέσβη. Υπηρέτησε σε διευθυντικές θέσεις στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου των Εξωτερικών και στο εξωτερικό ως Α΄ Γραμματέας στην Πρεσβεία Ρίου Ιανέιρου, Πρόξενος στην Νεάπολη, Σύμβουλος Α΄στις Πρεσβείες Αγκύρας και Παρισίων, Πρέσβης της Ελλάδος στην Αργεντινή, Χιλή, Περού, Ουρουγουάη, Ισπανία και Γαλλία. Τα τελευταία έξι χρόνια διδάσκει στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών, στη Σχολή Εθνικής Άμυνας και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοικήσεως. Έχει δώσει διαλέξεις και δημοσιεύει σειρά άρθρων και μελετών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού. Το Πανεπιστήμιο της Γρανάδας στην Ισπανία έχει εκδόσει το βιβλίο του με τίτλο "Disertaciones sobre Grecia moderna" (1997).

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-286-858-9
Book pages: 
228
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο