Product

Εθνικομπολσεβικισμός πέραν του φασισμού και του κομμουνισμού

Product

Εθνικός διχασμός

Εθνικός Αγροτικός Σύνδεσμος Αντικομουνιστικής Δράσης

Κωδικός:
126145
Product Categories: 
Manufacturer: 
Description: 

Ο Ε.Α.Σ.Α.Δ. (Εθνικός Αγροτικός Σύνδεσμος Αντικομουνιστικής Δράσης) είναι τα Τάγματα Ασφαλείας που εμφανίστηκαν στη Θεσσαλία με το όνομα αυτό για να συγκινήσουν τους Θεσσαλούς αγρότες και να τους προσελκύσουν στις γραμμές του.

29,82 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Ε.Α.Σ.Α.Δ. (Εθνικός Αγροτικός Σύνδεσμος Αντικομουνιστικής Δράσης) είναι τα Τάγματα Ασφαλείας που εμφανίστηκαν στη Θεσσαλία με το όνομα αυτό για να συγκινήσουν τους Θεσσαλούς αγρότες και να τους προσελκύσουν στις γραμμές του. Ο Ε.Α.Σ.Α.Δ., όπως και τα Τάγματα Ασφαλείας, που συγκροτήθηκαν και έδρασαν σε άλλες περιοχές της χώρας μας, εμφανίστηκε και ιδρύθηκε από Θεσσαλούς αντικομουνιστές με την προτροπή της Κυβέρνησης Ράλλη και την ενθάρρυνση των Γερμανών κατακτητών, οι οποίοι και εξόπλισαν τους άνδρες του, για να πολεμήσουν και να συντρίψουν τις αντιστασιακές οργανώσεις σε συνεργασία με τις γερμανικές δυνάμεις και ιδιαίτερα τα S.S., την Γκεστάπο και τις άλλες υπηρεσίες κατασκοπείας και Ασφαλείας των Γερμανών κατακτητών. Οι ένοπλες ομάδες του Ε.Α.Σ.Α.Δ., συνοδευόμενες πάντοτε από μονάδες των S.S. και με γερμανικά αυτοκίνητα, εμφανίζονταν στα διάφορα χωριά της Θεσσαλίας, τα περικύκλωναν, συνελάμβαναν τους χωρικούς, επέλεγαν τους "κομουνιστές", σκότωναν επιτόπου όποιους είχαν χαρακτηρίσει ως επικίνδυνα στελέχη των αντιστασιακών οργανώσεων, και επιστράτευαν άλλους για να τους εντάξουν στον Ε.Α.Σ.Α.Δ. Αφού λεηλατούσαν τα νοικοκυριά, αποσύρονταν με τους συλληφθέντες και επιστρατευμένους, καθώς και με τα προϊόντα λεηλασίας στην έδρα τους. Σε επιδρομή στην κωμόπολη Αμπελώνας, στις 17 Μαΐου 1944, σκότωσαν δεκατρείς από τους συλληφθέντες κατοίκους... "[...] η σύγχρονη "εθνική" και όχι μόνο συνείδηση ενός νέου ανθρώπου θα πρέπει πρώτα απ' όλα να ακουμπά πάνω στην ιστορική αλήθεια και να βασίζεται σ' αυτήν. Εάν θέλουμε να ξεπεράσουμε κακά βιώματα του παρελθόντος, ο ενδεδειγμένος τρόπος δεν είναι να το διαγράφουμε, είναι να τα μαθαίνουμε και να διδασκόμαστε από την ιστορία. [...] Να συνεννοηθούμε χωρίς όμως σε καμιά περίπτωση να διαγράψουμε τα διδάγματα της ιστορίας και χωρίς να εγκαταλείψουμε την ιστορική αλήθεια. Τα διδάγματα της ιστορίας θα πρέπει κάθε φορά να επικαιροποιούνται για να μπορεί η νεότερη γενιά να μην επαναλαμβάνει τα σφάλματα που έκαναν οι προηγούμενες". (Απόσπασμα δήλωσης του Υπουργού Παιδείας, κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη, εφ. "Η Καθημερινή", 27.10.07)
Subtitle: 
Τα τάγματα ασφαλείας της Θεσσαλίας (Ιανουάριος - Οκτώβριος 1944)
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-8264-85-5
Book pages: 
438
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Γεννήθηκε το 1927 στο Βρυότοπο Τυρνάβου του νομού Λάρισας. Οι γονείς του ήταν αγρότες. Τελείωσε το Αστικό Σχολείο Αμπελώνα και κατόπιν τις τρεις τελευταίες τάξεις του γυμνασίου στο Δ΄ Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.
Έλαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση από τις γραμμές της Ε.Π.Ο.Ν. και υπέστη τις ανάλογες συνέπειες, για τη συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση κατά τη μεταπελευθερωτική και μετεμφυλιακή περίοδο, μέχρι το 1974.
Το 1952 άρχισε τις πανεπιστημιακές του σπουδές στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο Τμήμα Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, από όπου έλαβε και το πτυχίο του. Έπειτα γράφτηκε στο νομικό τμήμα της ίδιας σχολής.
Το 1958 έγινε μέλος του δικηγορικού συλλόγου Λάρισας. Στην ίδια πόλη άσκησε το δικηγορικό λειτούργημα μέχρι το 1995.

Subtitle: 
Τα τάγματα ασφαλείας της Θεσσαλίας (Ιανουάριος - Οκτώβριος 1944)
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-8264-85-5
Book pages: 
438
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο