Product

Ειδική ανόργανη χημεία

Product

Ειδική βελτίωση φυτών

Ειδική ανόργανη χημεία

Κωδικός:
139967
Manufacturer: 
Description: 

Στην 4η έκδοση η αρχή παρουσίασης των ιδιοτήτων των χημικών στοιχείων και των ενώσεών τους παραμένει όμοια με τις προηγούμενες εκδόσεις. Έγιναν, όμως, ορισμένες προσθήκες και αλλαγές στην προσπάθεια να εκσυχρονισθεί.

Συγκεκριμένα έχει αυξηθεί το περιεχόμενο της ύλης ορισμένων κεφαλαίων (της ομάδας των αλκαλίων, της ομάδας του άνθρακα και της ομάδας των λανθανίδων). Eπίσης έχουν προστεθεί σχήματα για να αποδοθεί παραστατικότερα η εικόνα της δομής ενώσεων που έχουν παρασκευασθεί πρόσφατα και που παρουσιάζουν ιδιαίτερο επιστημονικό και πρακτικό ενδιαφέρον.

40,26 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στην 4η έκδοση η αρχή παρουσίασης των ιδιοτήτων των χημικών στοιχείων και των ενώσεών τους παραμένει όμοια με τις προηγούμενες εκδόσεις. Έγιναν, όμως, ορισμένες προσθήκες και αλλαγές στην προσπάθεια να εκσυχρονισθεί. Συγκεκριμένα έχει αυξηθεί το περιεχόμενο της ύλης ορισμένων κεφαλαίων (της ομάδας των αλκαλίων, της ομάδας του άνθρακα και της ομάδας των λανθανίδων). Eπίσης έχουν προστεθεί σχήματα για να αποδοθεί παραστατικότερα η εικόνα της δομής ενώσεων που έχουν παρασκευασθεί πρόσφατα και που παρουσιάζουν ιδιαίτερο επιστημονικό και πρακτικό ενδιαφέρον. H ανακάλυψη νέων ουσιών και η χρησιμότητα πολλών από αυτές οδήγησε σε εκτενέστερη περιγραφή της παραγωγής και της χρήσης τους. H ευρεία χρήση των χημικών στοιχείων και των ενώσεων οδήγησε στη δημιουργία δύο νέων παραγράφων, της παραγωγής και της χρήσης, αντί της παραγράφου παραγωγής-χρήσης που υπήρχε στις προηγούμενες εκδόσεις. Πολύ σημαντική μεταβολή αποτελεί επίσης η μεταφορά του τμήματος που αφορά τη μεταλλουργία από το παράρτημα σε ένα νέο ξεχωριστό κεφάλαιο (αριθμός 3) ως συνέπεια του αυξημένου περιεχομένου της ύλης.
Subtitle: 
Τα χημικά στοιχεία και οι ενώσεις τους
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-456-128-6
Book pages: 
594
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Πέτρος Καραγιαννίδης είναι Ομότιμος καθηγητής του τμήματος Χημείας του ΑΠΘ. Γεννήθηκε στην Καλαμαριά. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Καλαμαριάς. Πτυχιούχος και διδάκτορας Χημείας του ΑΠΘ. Καθηγητής Γενικής και Ανόργανης Χημείας του ΑΠΘ. Ασχολήθηκε ερευνητικά με τη σύνθεση και τη μελέτη της δομής συμπλόκων ενώσεων.
Συγγραφέας των βιβλίων: "Αναλυτική Χημεία", 1968 (β' έκδοση 1979), "Γενική Ανόργανη Χημεία", 1985 (γ' έκδοση 2008), "Ειδική Ανόργανη Χημεία", 1982 (δ' έκδοση 2009), "Σύνθεση και μελέτη συμπλόκων ενώσεων", 1985, "Εργαστηριακές Ασκήσεις Γενικής και Ανόργανης Χημείας", 1989.

Subtitle: 
Τα χημικά στοιχεία και οι ενώσεις τους
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-456-128-6
Book pages: 
594
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο