Product

Ειδική ιστοπαθολογία

Product

Ειδική μάθηση

Ειδική και ενιαία εκπαίδευση στην Κύπρο

Κωδικός:
116320
Manufacturer: 
Description: 

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες η Ενιαία Εκπαίδευση στην Ευρώπη αναπτύσσεται με αλματώδη βήματα και εξελίσσεται σε μια νέα διεπιστημονική προσπάθεια που έχει ως στόχο να διαμορφώσει και να διερευνήσει ένα πεδίο εκπαιδευτικής και ερευνητικής δραστηριότητας.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες η Ενιαία Εκπαίδευση στην Ευρώπη αναπτύσσεται με αλματώδη βήματα και εξελίσσεται σε μια νέα διεπιστημονική προσπάθεια που έχει ως στόχο να διαμορφώσει και να διερευνήσει ένα πεδίο εκπαιδευτικής και ερευνητικής δραστηριότητας. Τα κείμενα του βιβλίου καταγράφουν τις σύγχρονες τάσεις που επικρατούν στην ειδική και ενιαία εκπαίδευση αναπήρων μαθητών. Η συγγραφέας -ειδική και με μεγάλη πείρα και γνώση του αντικειμένου- παρουσιάζει τις πολιτικές εκπαιδευτικές και πρακτικές εξελίξεις και τα επιτεύγματα, τόσο σε Κυπριακό όσο και σε διεθνές επίπεδο, επισημαίνει τη σημασία και τις περαιτέρω γνώσεις για την έρευνα και την αξιολόγηση των τεκταινόμενων στην ειδική και ενιαία εκπαίδευση και επιχειρεί να μεταβιβάσει την υπάρχουσα γνώση στους εκπαιδευτικούς, έτσι ώστε αυτοί με τη σειρά τους να αισθανθούν ικανοί να συμβάλουν στη διαδικασία της ενιαίας εκπαίδευσης και στη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους ανάπηρους μαθητές. Το βιβλίο αποτελεί ένα χρηστικό βοήθημα για τους εκπαιδευτικούς της γενικής και ειδικής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ψυχολόγους και κοινωνιολόγους, καθώς και για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές των ανθρωπιστικών σπουδών. (Αθηνά Ζωνιού - Σιδέρη)
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-8365-84-8
Book pages: 
290
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Ελένη Φτιάκα είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης και Ενιαίας Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα καλύπτουν διάφορες πτυχές της Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης όπως: ειδική και ενιαία εκπαίδευση και κοινωνία, εκπαιδευτική πολιτική και πρακτική, ίσες ευκαιρίες, σχέσεις σχολείου-σπιτιού και ποιοτική ερευνητική μεθοδολογία. Έχει πολλές δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και είναι συγγραφέας βιβλίων στην ελληνική και την αγγλική.

Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-8365-84-8
Book pages: 
290
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο