Product

Εισαγωγή στη διδακτική της πληροφορικής

Product

Εισαγωγή στη διδακτική των ζωντανών γλωσσών

Εισαγωγή στη διδακτική της τεχνολογίας

Κωδικός:
20739
Manufacturer: 
Description: 

Στο σύγχρονο ελληνικό σχολείο, το μάθημα της Τεχνολογίας επιβάλλει μια καινούρια μορφή συμμετοχικής δημιουργικής δουλειάς από τον εκπαιδευτικό και τους μαθητές. Αξιοποιεί τις μεθόδους της κοινωνικής έρευνας των Ανθρωπιστικών Επιστημών, της επιστημονικής μεθοδολογίας των Φυσικών Επιστημών, της κριτικής ανάλυσης και μελέτης των Καλών Τεχνών. Καλλιεργεί τόσο τη συγκλίνουσα, όσο και την αποκλίνουσα σκέψη. Στοχεύει σε μαθητές που να μπορούν να συνθέτουν γνώσεις και να χρησιμοποιούν δεξιότητες από διαφορετικές γνωστικές περιοχές.

9,90 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στο σύγχρονο ελληνικό σχολείο, το μάθημα της Τεχνολογίας επιβάλλει μια καινούρια μορφή συμμετοχικής δημιουργικής δουλειάς από τον εκπαιδευτικό και τους μαθητές. Αξιοποιεί τις μεθόδους της κοινωνικής έρευνας των Ανθρωπιστικών Επιστημών, της επιστημονικής μεθοδολογίας των Φυσικών Επιστημών, της κριτικής ανάλυσης και μελέτης των Καλών Τεχνών. Καλλιεργεί τόσο τη συγκλίνουσα, όσο και την αποκλίνουσα σκέψη. Στοχεύει σε μαθητές που να μπορούν να συνθέτουν γνώσεις και να χρησιμοποιούν δεξιότητες από διαφορετικές γνωστικές περιοχές. Που να είναι όχι απλά διαχειριστές πληροφοριών, αλλά παραγωγοί γνώσεις και δημιουργοί προϊόντων που ανταποκρίνονται σε κάποια υπαρκτή κοινωνική ανάγκη. Σε μαθητές που αναγνωρίζουν την κοινωνική, οικονομική, φιλοσοφική και πολιτική διάσταση των παρεμβάσεων της Τεχνολογίας στο περιβάλλον. Ως μορφές προτεινόμενων εργασιών στο μάθημα της Τεχνολογίας παρουσιάζονται και αναλύονται, αφενός, η "επίλυση προβλημάτων" που αναφέρεται στη διαλεκτική σχέση μεταξύ του χεριού και του μυαλού κατά τη διαδικασία κατασκευής ενός προϊόντος και, αφετέρου, το "σχέδιο έργου" που αναφέρεται στην πορεία σχεδιασμού και υλοποίησης ενός προϊόντος από τη στιγμή της σύλληψής του μέχρι τη στιγμή της πλήρους πραγματοποίησης-κατασκευής του.
Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-7643-90-9
Book pages: 
132
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Κρυσταλλία Χαλκιά γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Σάσεξ στην Αγγλία, απ' όπου πήρε το διδακτορικό της δίπλωμα στη Θεωρητική Πυρηνική Φυσική. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, η ενασχόλησή της με την εκπαίδευση την έκανε να στρέψει τα ερευνητικά ενδιαφέροντά της σε θέματα διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών και να αποκτήσει διδακτορικό δίπλωμα στη Διδακτική της Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Εργάστηκε αρκετά χρόνια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπου δίδαξε μαθήματα των Φυσικών Επιστημών, καθώς και σε επιμορφωτικά κέντρα των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπου δίδαξε "Φυσική και Διδακτική των Φυσικών Επιστημών". Το 1999 εκλέχτηκε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου της Αθήνας, στο οποίο υπηρετεί σήμερα ως επίκουρη καθηγήτρια με κύριο αντικείμενό της τη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών. Παράλληλα διδάσκει στο ΣΕΜΦΕ του ΕΜΠ το μάθημα "Διδακτική της Φυσικής" και είναι επιστημονική υπεύθυνη για τον Επιστημονικό Γραμματισμό στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.

Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-7643-90-9
Book pages: 
132
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο