Product

Εισαγωγή στη ζωοτεχνολογία

Product

Εισαγωγή στη θεματική της διδακτικής

Εισαγωγή στη θαλάσσια μικροπαλαιοντολογία

Κωδικός:
150823
Description: 

[...] Το βιβλίο αυτό σε μικρότερη έκταση είχε εκδοθεί πριν από χρόνια με τη μορφή πολυγραφημένων σημειώσεων, για τους φοιτητές του γεωλογικού τμήματος, έχοντας υπόψη ότι δεν υπήρχε μέχρι τότε βοήθημα Μικροπαλαιοντολογίας στα ελληνικά. Η έλλειψη ενός τέτοιου βιβλίου είχε γίνει πολύ αισθητή, τόσο από εκπαιδευτικούς και φοιτητές, όσο και από ερευνητές.

30,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

[...] Το βιβλίο αυτό σε μικρότερη έκταση είχε εκδοθεί πριν από χρόνια με τη μορφή πολυγραφημένων σημειώσεων, για τους φοιτητές του γεωλογικού τμήματος, έχοντας υπόψη ότι δεν υπήρχε μέχρι τότε βοήθημα Μικροπαλαιοντολογίας στα ελληνικά. Η έλλειψη ενός τέτοιου βιβλίου είχε γίνει πολύ αισθητή, τόσο από εκπαιδευτικούς και φοιτητές, όσο και από ερευνητές. Καθώς σήμερα η πρόοδος στη Μικροπαλαιοντολογία συνεχίζεται, παρατηρείται μια μεταβολή από εκείνο, που κατ' εξοχήν ήταν μια περιγραφική επιστήμη, σε μια πιο εξειδικευμένη και ερμηνευτική, ζωτικής σημασίας, για την παλαιο-ωκεανογραφική έρευνα, επιστήμης. Ακόμη έχει αυξηθεί ο αριθμός των ερευνητών, που ενδιαφέρονται όχι μόνο για αυτή καθεαυτή τη Μικροπαλαιοντολογία, αλλά και για τις εφαρμογές της και ιδιαίτερα στο χρονοστρωματογραφικό προσδιορισμό των ιζημάτων. Έτσι στις διάφορες Σχολές Γεωλογικών Επιστημών και Ωκεανογραφίας, η Μικροπαλαιοντολογία είναι ένα βασικό μάθημα, που διδάσκεται και χρειάζεται σε όλους τους φοιτητές για τους μελλοντικούς επαγγελματικούς τους στόχους. Ελπίζουμε ότι το βιβλίο αυτό θα χρησιμεύσει τόσο στους φοιτητές, που σπουδάζουν την Μικροπαλαιοντολογία, όσο και σε γεωεπιστήμονες, όπως π.χ. ιζηματολόγους που περιγράφουν τις γεωτρήσεις, γεωφυσικούς που ερμηνεύουν γεωφυσικές διασκοπήσεις, ώστε με βάση τις περιγραφές και τη στρωματογραφική εξάπλωση των μικροοργανισμών, που περιλαμβάνονται σε κάθε κεφάλαιο, να μπορέσουν να δώσουν μια κατ' αρχήν ερμηνεία της ηλικίας και του οικολογικού περιβάλλοντος των ιζημάτων, που μελετούν. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Publications Date: 
1993
Book pages: 
712
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Μιχάλης Δ. Δερμιτζάκης είναι καθηγητής Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει διατελέσει αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών (2000-2006) και κοσμήτωρ της Σχολής Θετικών Επιστημών (1996-2002). Είναι αριστούχος πτυχιούχος του Τμήματος Φυσιογνωσίας και Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (1967) και διδάκτωρ του ίδιου τμήματος (1969). Πραγματοποίησε μεταδιδακτορικές σπουδές και έρευνα στην Ολλανδία (Γεωλογικό Ινστιτούτο Πανεπιστημίου Ουτρέχτης) και στην Αυστρία (Φυσιογραφικό Μουσείο Βιέννης). Εξελέγη υφηγητής γεωλογίας και παλαιοντολογίας (1978). "Εχει αναγορευθεί επίτιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ταυρίδας (Κριμαία) και στο Πανεπιστήμιο του Μοντεβίδεο (Ουρουγουάη) και επίτιμος διδάκτωρ των Πανεπιστημίων Βουκουρεστίου και Ιασίου (Ρουμανία), του Μεξικού και του Κιέβου (Ουκρανία). Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Αμερικανικό Κογκρέσο για την προσφορά του στην προώθηση της διεθνούς ερευνητικής συνεργασίας, το παράσημο του Χρυσού Σταυρού της Ρωσικής Δημοκρατίας, το μετάλλιο τιμής του Πανεπιστημίου Taras Scevchenko της Ουκρανίας. Μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του "Penrose Foundation" στις ΗΠΑ και πολλών επιστημονικών συμβουλίων και εταιρειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, Εκδότης του περιοδικού "Hellenic Journal of Geosciences" (πρώην "Annales Geologiques des Pays Helleniques"), καθώς επίσης μέλος της συντακτικής επιτροπής επτά ακόμη ελληνικών και ξένων επιστημονικών περιοδικών. Πρόεδρος του Κέντρου Μουσειακών Ερευνών του μεταπτυχιακού προγράμματος Μουσειολογίας και διευθυντής του Μουσείου Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας. Έχει λάβει μέρος σε περισσότερα των 200 διεθνή συνέδρια, ενώ το συγγραφικό του έργο αριθμεί 206 πρωτότυπες επιστημονικές μελέτες, 21 μονογραφίες, 21 εκπαιδευτικά συγγράμματα, 70 ανακοινώσεις σε συνέδρια και 49 άρθρα.

Publications Date: 
1993
Book pages: 
712
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο