Product

Εισαγωγή στη ρύθμιση των συνθηκών εργασίας

Product

Εισαγωγή στη σεισμολογία

Εισαγωγή στη σανσκριτική γλώσσα

Κωδικός:
89160
Description: 

Η σανσκριτική κατά λέξη σημαίνει "εξευγενισμένη" ή "επεξεργασμένη" και είναι μία από τις αρχαιότερες και σημαντικότερες γλώσσες της Ινδο-Ευρωπαϊκής οικογένειας.
Με τη σανσκριτική συγγενεύουν οι αρχαίες ινδικές γλώσσες της Prakrta, στην οποία έχουν γραφεί τα ιερά βιβλία των Τζάινας, και της Pali, στην οποία είναι γραμμένοι οι βουδιστικοί κανόνες. Γλωσσολογικές έρευνες έχουν δείξει στενή συγγένεια και με την αρχαία ελληνική και την αρχαία περσική.

21,20 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η σανσκριτική κατά λέξη σημαίνει "εξευγενισμένη" ή "επεξεργασμένη" και είναι μία από τις αρχαιότερες και σημαντικότερες γλώσσες της Ινδο-Ευρωπαϊκής οικογένειας. Με τη σανσκριτική συγγενεύουν οι αρχαίες ινδικές γλώσσες της Prakrta, στην οποία έχουν γραφεί τα ιερά βιβλία των Τζάινας, και της Pali, στην οποία είναι γραμμένοι οι βουδιστικοί κανόνες. Γλωσσολογικές έρευνες έχουν δείξει στενή συγγένεια και με την αρχαία ελληνική και την αρχαία περσική. Η γλώσσα των θεών όπως αποκαλούν την σανσκριτική οι θρησκευόμενοι Ινδοί, έχει πάψει εδώ και χιλιάδες χρόνια να είναι μία ευρέως ομιλούμενη γλώσσα. Χρησιμοποιείται όμως ακόμη και σήμερα για την απαγγελία θρησκευτικών ύμνων και τη συγγραφή κειμένων θρησκευτικού περιεχομένου. Στη γλώσσα αυτή έχουν γραφεί ορισμένα από τα σημαντικότερα κλασσικά έργα της ανθρωπότητας.
Subtitle: 
Με οδηγό σωστής προφοράς και γλωσσάριο φιλοσοφικών όρων
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-87774-0-2
Book pages: 
191
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Δημήτριος Βασιλειάδης γεννήθηκε στη Θάσο και έλαβε το πρώτο πτυχίο του στην οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων από την ΑΣΟΕΕ. Μετά την αποφοίτησή του ταξίδεψε στην Ινδία όπου αφιέρωσε είκοσι χρόνια περίπου στην μελέτη των ινδικών γλωσσών και πολιτισμού. Σπούδασε με υποτροφίες του ΥΠΕΠΘ και του ICCR στο Banaras Hindu University όπου αρίστευσε στα Σανσκριτικά και στα Χίντι, και του απενεμήθη το χρυσό μετάλιο στην ινδική φιλοσοφία και θρησκεύματα, καθώς και ο τίτλος του διδάκτορος της φιλοσοφίας για τη διατριβή του "A critical & comparative study of the presocratic Greek & ancient Indian philosphies".
Ο συγγραφέας έχει διδάξει σε ινδικά και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και είναι πρόεδρος της Ελληνο-Ινδικής Εταιρείας Πολιτισμού και Ανάπτυξης.
Έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια και έχει δημοσιεύσει πλήθος ακαδημαϊκών μελετών στην Ελλάδα, Ινδία και Ισπανία.

Subtitle: 
Με οδηγό σωστής προφοράς και γλωσσάριο φιλοσοφικών όρων
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-87774-0-2
Book pages: 
191
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο