Product

Εκκλησία και εκκοσμίκευση

Product

Εκκλησία και ελληνισμός από το 1821 έως σήμερα

Εκκλησία και ελληνική διάρκεια

Κωδικός:
71727
Description: 

Όταν ο Διονύσιος Σολωμός γράφει στον "Ϋμνο εις την Ελευθερίαν" ότι το 1821 αγωνισθήκαμε "για πατρίδα, για θρησκεία" και όταν ο Φώτης Κόντογλου στο βιβλίο του "Πονεμένη Ρωμηοσύνη" μιλά για την ακατάλυτη ελληνική φύτρα που εκφράζεται σήμερα από την "Χριστιανική Ελλάδα", έχουν μπροστά τους τις ιερές σκιές αναριθμήτων Αγίων, Μαρτύρων, Πατέρων, συγγραφέων, διδασκάλων, ηρώων και αγωνιστών. Όλοι αυτοί αποτελούν την χορεία των δημιουργών και των προμάχων της Ελληνικής Διάρκειας.

5,51 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Όταν ο Διονύσιος Σολωμός γράφει στον "Ϋμνο εις την Ελευθερίαν" ότι το 1821 αγωνισθήκαμε "για πατρίδα, για θρησκεία" και όταν ο Φώτης Κόντογλου στο βιβλίο του "Πονεμένη Ρωμηοσύνη" μιλά για την ακατάλυτη ελληνική φύτρα που εκφράζεται σήμερα από την "Χριστιανική Ελλάδα", έχουν μπροστά τους τις ιερές σκιές αναριθμήτων Αγίων, Μαρτύρων, Πατέρων, συγγραφέων, διδασκάλων, ηρώων και αγωνιστών. Όλοι αυτοί αποτελούν την χορεία των δημιουργών και των προμάχων της Ελληνικής Διάρκειας. Όλοι αυτοί βεβαιώνουν ότι χωρίς την Ορθόδοξη Εκκλησία αυτή η Διάρκεια, η συνέχεια, θα είχε διακοπεί ίσως ανεπανόρθωτα. Μια ταπεινή προσπάθεια να προσεγγίσουμε τον αγώνα και την αγωνία αυτών των μορφών είναι και το πόνημα που κρατάτε στα χέρια σας.
Subtitle: 
Δοκίμια για την Ορθοδοξία, την Ιστορία και την Παράδοση
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-351-426-8
Book pages: 
144
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κωνσταντίνος Χολέβας γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1957. Είναι Πολιτικός Επιστήμων, αρθρογράφος επί εθνικών και ιστορικών θεμάτων και συνεργάτης των ραδιοφωνικών σταθμών της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Πειραϊκής Εκκλησίας. Έχει συγγράψει πολλά βιβλία και είναι έγγαμος και πατέρας ενός παιδιού.

Subtitle: 
Δοκίμια για την Ορθοδοξία, την Ιστορία και την Παράδοση
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-351-426-8
Book pages: 
144
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο