Product

Εκπαίδευση για την ένταξη: Από την έρευνα στην πράξη

Product

Εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία

Εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία

Κωδικός:
105201
Description: 

Η Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία είναι μια ριζοσπαστική μορφή της αναδυόμενης Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη και συνιστά την πρότασή μας για τη μετεξέλιξη ή, με άλλα λόγια, τη νέα γενιά της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που αναπτύσσεται στα χρόνια της μετανεωτερικότητας. Χαρακτηρίζεται από συστημικές και διεπιστημονικές προσεγγίσεις, εστιάζεται στην ανάπτυξη της στοχαστικο-κριτικής σκέψης, είναι προσανατολισμένη στις αξίες και προωθεί μια εκπαίδευση πολιτική, δημοκρατική και συμμετοχική, που πιστεύει στο μετασχηματιστικό ρόλο του σχολείου στην κοινωνία.

12,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Η Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία είναι μια ριζοσπαστική μορφή της αναδυόμενης Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη και συνιστά την πρότασή μας για τη μετεξέλιξη ή, με άλλα λόγια, τη νέα γενιά της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που αναπτύσσεται στα χρόνια της μετανεωτερικότητας. Χαρακτηρίζεται από συστημικές και διεπιστημονικές προσεγγίσεις, εστιάζεται στην ανάπτυξη της στοχαστικο-κριτικής σκέψης, είναι προσανατολισμένη στις αξίες και προωθεί μια εκπαίδευση πολιτική, δημοκρατική και συμμετοχική, που πιστεύει στο μετασχηματιστικό ρόλο του σχολείου στην κοινωνία. Τα στοιχεία αυτά προσδίδουν στην Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα της επιτρέψουν να αντισταθεί στη σαρωτική ισοπέδωση των αξιών και των οραμάτων που παρατηρείται γύρω μας και να αποτελέσει χώρο αφύπνισης και παραγωγής ιδεών και οραμάτων, όπως και διεκδικήσεων και πρακτικών για μια καλύτερη εκπαίδευση σε μια καλύτερη κοινωνία.
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-442-238-3
Book pages: 
309
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Ευγενία Φλογαΐτη είναι Καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία - ΤΕΑΠΗ) και διευθύνει το Κέντρο Έρευνας, Μελέτης και Εφαρμογών στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (ΚΕΜΕΠΕ).
Γεννήθηκε στη Λευκάδα το 1953. Σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Οικολογία (μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα) στην Ecole Normale Superieure - Universite de Paris 6 στη Γαλλία. Τα τελευταία είκοσι χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.
Έχει δημοσιεύσει άρθρα, βιβλία και εκπαιδευτικό υλικό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει διευθύνει και συμμετάσχει σε πολλά εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα.

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-442-238-3
Book pages: 
309
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο