Product

Εκπαίδευση και κοινωνία στην Ελλάδα

Product

Εκπαίδευση και κοινωνικές ανισότητες

Εκπαίδευση και κοινωνικές ανισότητες

Κωδικός:
35907
Manufacturer: 
Description: 

Απ΄ την εφαρμογή της μεταρρύθμισης του 1929, οπότε καθιερώθηκε το εξατάξιο Γυμνάσιο, έως και την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης του 1976, υπήρξαν αρκετές αλλαγές ή μεταρρυθμίσεις στην Εκπαίδευση. Αποτελεσματικότερη, κατά τη γνώμη μας, ήταν αυτή του 1964.
Βασικό αίτημα όλων των μεταρρυθμίσεων υπήρξε η ανάγκη για την καθιέρωση μιας πιο δημοκρατικής Εκπαίδευσης. Έγινε η Εκπαίδευση πιο δημοκρατική; Περιορίστηκαν οι ανισότητες; Καταργήθηκε η αναπαραγωγή λειτουργία της Εκπαίδευσης ή προσέλαβε άλλες μορφές;
Στα ερωτήματα αυτά προσπαθεί να απαντήσει το παρόν βιβλίο.

20,03 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Απ΄ την εφαρμογή της μεταρρύθμισης του 1929, οπότε καθιερώθηκε το εξατάξιο Γυμνάσιο, έως και την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης του 1976, υπήρξαν αρκετές αλλαγές ή μεταρρυθμίσεις στην Εκπαίδευση. Αποτελεσματικότερη, κατά τη γνώμη μας, ήταν αυτή του 1964. Βασικό αίτημα όλων των μεταρρυθμίσεων υπήρξε η ανάγκη για την καθιέρωση μιας πιο δημοκρατικής Εκπαίδευσης. Έγινε η Εκπαίδευση πιο δημοκρατική; Περιορίστηκαν οι ανισότητες; Καταργήθηκε η αναπαραγωγή λειτουργία της Εκπαίδευσης ή προσέλαβε άλλες μορφές; Στα ερωτήματα αυτά προσπαθεί να απαντήσει το παρόν βιβλίο.
Subtitle: 
Η περίπτωση της Φθιώτιδας 1930-1980
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-385-032-2
Book pages: 
314
Book Dimensions: 
25χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Θανάσης Μιχελής γεννήθηκε το 1952 στη Λαμία όπου και τέλειωσε το Γυμνάσιο.
Σπούδασε Φυσικός στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Έκανε τη δικτατορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και του απενεμήθη ο τίτλος του διδάκτορα με άριστα.
Ασχολήθηκε μα τα προβλήματα της εκπαίδευσης μέσα και από τη συμμετοχή του στο συνδικαλιστικό κίνημα των καθηγητών. Συμμετείχε σε συνέδρια, σε μερικά από αυτά (ΕΛΜΕ Φθ/δας, Ε.Μ.Ε.) με εισηγήσεις σε θέματα κυρίως εκπαιδευτικών ανισοτήτων.
Έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς άρθρα στον τοπικό τύπο και μελέτες στα περιοδικά "Επιθεώρηση Κοινωνικών Ερευνών" του Ε.Κ.Κ.Ε., "Τα εκπαιδευτικά" και "Λόγος και πράξη" της Ο.Λ.Μ.Ε.
Διορίστηκε το 1978 στη Δημόσια Μέση Εκπαίδευση όπου και εξακολουθεί να εργάζεται.

Subtitle: 
Η περίπτωση της Φθιώτιδας 1930-1980
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-385-032-2
Book pages: 
314
Book Dimensions: 
25χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο