Product

Ελίζα, ή η αληθινή ζωή

Product

Ελίζαμπεθ Ταίηλορ

Ελίζαμπεθ Κοστέλο

Κωδικός:
80904
Manufacturer: 
Description: 

Η Ελίζαμπεθ Κοστέλο είναι Αυστραλή συγγραφέας με διεθνή προβολή και κύρος. Διαβάστηκε, μελετήθηκε, τιμήθηκε. Η φήμη της οφείλεται σ' ένα παλιό της μυθιστόρημα, το οποίο την καθιέρωσε διεθνώς. Απ' αυτό το μυθιστόρημά της δεν θα καταφέρει ποτέ να ξεφύγει όμως, αφού το υπόλοιπο έργο της, μαζί και η ζωή της εγκλωβίστηκαν μέσα σ' αυτό. Έτσι, σε μια προχωρημένη πλέον ηλικία, η λειτουργία της στο χώρο των γραμμάτων περιορίζεται στην παρουσία της στις εκδηλώσεις που οργανώνονται για τη βράβευσή της.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η Ελίζαμπεθ Κοστέλο είναι Αυστραλή συγγραφέας με διεθνή προβολή και κύρος. Διαβάστηκε, μελετήθηκε, τιμήθηκε. Η φήμη της οφείλεται σ' ένα παλιό της μυθιστόρημα, το οποίο την καθιέρωσε διεθνώς. Απ' αυτό το μυθιστόρημά της δεν θα καταφέρει ποτέ να ξεφύγει όμως, αφού το υπόλοιπο έργο της, μαζί και η ζωή της εγκλωβίστηκαν μέσα σ' αυτό. Έτσι, σε μια προχωρημένη πλέον ηλικία, η λειτουργία της στο χώρο των γραμμάτων περιορίζεται στην παρουσία της στις εκδηλώσεις που οργανώνονται για τη βράβευσή της. Η ζωή της λοιπόν καταντά να είναι μια σειρά από συμβατικές υποχρεώσεις σε στείρες αίθουσες διαλέξεων ανά τον κόσμο. Μέσα από αυτές τις διαλέξεις όμως μια εσωτερική συνείδηση την παρωθεί ν' αποκαλύψει τον εαυτό της σ' ένα περίεργο κοινό: Μια προγραμματισμένη διάλεξη σε αμερικανικό κολλέγιο, με αφορμή τη βράβευσή της απ' το εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα, μια κρουαζιέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας απευθύνει σε συνεργασία μ' έναν Αφρικανό συνάδελφό της, διαλέξεις σε κλειστό κύκλο επιβατών. Επίσης, μια επίσκεψη στην ιεραπόστολο αδελφή της στην Αφρική, με αφορμή την απονομή ακαδημαϊκής διάκρισης, οπότε και βρίσκει την ευκαιρία να προσεγγίσει την αδελφή της, και μια ανησυχητική εμφάνιση σ' ένα συνέδριο στο Άμστερνταμ, όπου βρίσκει το θέμα της ανακοίνωσής της ανάμεσα στο ακροατήριό της. Κι ενώ η Ελίζαμπεθ Κοστέλο είχε κάνει έργο ζωής της τη μελέτη των άλλων ανθρώπων, τώρα καθίσταται η ίδια αντικείμενο αναλυτικής διερεύνησης. Η Ελίζαμπεθ Κοστέλο είναι μια βαθιά ανθρώπινη, αλλά και ασυμβίβαστη ύπαρξη. Πρόκειται για ένα βιβλίο με διεισδυτικό γράψιμο, που η διεθνής κριτική το θεωρεί λογοτεχνικό επίτευγμα.
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-7951-29-8
Book pages: 
279
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Τζον Μάξγουελ Κούτσι γεννήθηκε το 1940 στο Κέιπ Τάουν. Σπούδασε στη Νότιο Αφρική και στις ΗΠΑ, όπου εργάστηκε ως καθηγητής πανεπιστημίου ως το 1983. Το 1984 εκλέχτηκε καθηγητής αγγλικής λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Κέιπ Τάουν. Το 2002 μετακόμισε στην Αυστραλία, όπου και διαμένει. Η καριέρα του ως συγγραφέα ξεκίνησε το 1974. Έχει γράψει τα βιβλία: "Dusklands" (ελλ. μτφρ. "Σκοτεινές χώρες", 1974), "Στην καρδιά της χώρας" (1977), "Περιμένοντας τους βαρβάρους" (1980, Κρατικό Βραβείο Πεζογραφίας, το σημαντικότερο λογοτεχνικό βραβείο της Νότιας Αφρικής, βραβεία James Tait Black και Geoffrey Faber), "Βίος και Πολιτεία του Μάικλ Κ." (1983, βραβείο Booker, βραβείο Femina και Κρατικό Βραβείο Πεζογραφίας), "Foe" (ελλ. μτφρ. "Μια γυναίκα στο νησί του Ροβινσώνα", 1986), "Τα χρόνια του σιδήρου" (1990, βραβείο της Sunday Express για το Βιβλίο της Χρονιάς), "Ο άρχοντας της Πετρούπολης" (1994, Διεθνές Βραβείο Μυθοπλασίας των Irish Times), "Ατίμωση" (1999, βραβείο Booker και Commonwealth writers'), "Ελίζαμπεθ Κοστέλο" (2003), "Slow man" (ελλ. μτφρ. "Ένας αργός άνθρωπος", 2005), τα αυτοβιογραφικά αφηγήματα "Σκηνές απ' τη ζωή ενός παιδιού" (1997, υποψήφιο για το National Book Critics Circle Award) και "Σκηνές απ' τη ζωή ενός νέου", καθώς και δοκίμια λογοτεχνικού περιεχομένου. Ο Τζ. Μ. Κούτσι ήταν ο πρώτος συγγραφέας που είχε την τιμή να του απονεμηθεί δύο φορές το βραβείο Booker. Το 2003 τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Έχει επίσης τιμηθεί με το βραβείο της Κοινοπολιτείας, το Prix Etranger Femina και έχει λάβει τρεις φορές την υψηλότερη τιμητική διάκριση στη χώρα του.

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-7951-29-8
Book pages: 
279
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο