Product

Ελευθέριος Βενιζέλος και ελληνική πόλη

Product

Ελευθέριος Βενιζέλος και πολιτιστική πολιτική

Ελευθέριος Βενιζέλος και Μακεδονία, 1914 - 1918: Η σημασία της μάχης του Σκρα

Κωδικός:
143664
Description: 

Η παρούσα έκδοση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο των 90 χρόνων από τη μάχη του Σκρα, που πραγματοποιήθηκαν το Μάιο του 2008 στην Αξιούπολη και το Σκρα. Πρόκειται για το κείμενο της ομιλίας που εκφώνησε ο συγγραφέας στο Σκρα, το οποίο εμπλουτισμένο και διευρυμένο, επιχειρεί να φωτίσει την πολιτική που ακολούθησε ο Ελευθέριος Βενιζέλος για τη Μακεδονία κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο 1914-1918.

5,09 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η παρούσα έκδοση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο των 90 χρόνων από τη μάχη του Σκρα, που πραγματοποιήθηκαν το Μάιο του 2008 στην Αξιούπολη και το Σκρα. Πρόκειται για το κείμενο της ομιλίας που εκφώνησε ο συγγραφέας στο Σκρα, το οποίο εμπλουτισμένο και διευρυμένο, επιχειρεί να φωτίσει την πολιτική που ακολούθησε ο Ελευθέριος Βενιζέλος για τη Μακεδονία κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο 1914-1918. Μέσα από μια σύντομη επισκόπηση παρουσιάζονται οι διπλωματικές κινήσεις και οι πρωτοβουλίες του μεγάλου πολιτικού στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική, σε μια περίοδο κρίσιμη για το μέλλον της Ελλάδας. Η νίκη του ελληνικού στρατού στη μάχη του Σκρα είχε τεράστια σημασία, καθώς έκρινε την τύχη του Μακεδονικού Μετώπου, οδήγησε στην τελική επίθεση των Συμμάχων και δικαίωσε τη στάση που τήρησε ο Βενιζέλος. Τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου θα διατεθούν για την ενίσχυση του Μουσείου στο Σκρα.
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-89165-6-9
Book pages: 
86
Publication Place: 
Χανιά
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Νικόλαος Εμμ. Παπαδάκης (Παπαδής) γεννήθηκε στον Βάμο Χανίων. Είναι δικηγόρος, γενικός διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος" (Χανιά), από τη σύστασή του, το 2000.
Έχουν κυκλοφορήσει μελέτες του με θέμα τον Βενιζέλο και την εποχή του. Έχει γράψει πληθώρα άρθρων και έχει επιμεληθεί συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων για επιμέρους τομείς του έργου του Βενιζέλου, την ιστορία της Κρήτης, τη Μικρασιατική Εκστρατεία και το Κυπριακό. Βιβλία του έχουν μεταφραστεί στην αγγλική και τη σερβική γλώσσα.

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-89165-6-9
Book pages: 
86
Publication Place: 
Χανιά
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο