Product

Ελευθερία

Product

Ελευθερία

Ελευθερία

Κωδικός:
91239
Manufacturer: 
Description: 

Το βιβλίο αυτό διαφέρει πολύ από άλλα που έχω γράψει. Τα περισσότερα κεφάλαιά του έχουν την μορφή διάλεξης, και δεν τους λείπουν ορισμένες ατέλειες στο ύφος. Το περιεχόμενο, με την σειρά του, ίσως φανεί σε πολλούς γριφώδες. Οι αναγνώστες που ενδιαφέρονται για την γιουνγκιακή ψυχολογία και την εναλλακτική πνευματικότητα, τείνουν προς απόψεις που είναι είτε απολιτικές είτε τοποθετούνται στα αριστερά του πολιτικού φάσματος.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό διαφέρει πολύ από άλλα που έχω γράψει. Τα περισσότερα κεφάλαιά του έχουν την μορφή διάλεξης, και δεν τους λείπουν ορισμένες ατέλειες στο ύφος. Το περιεχόμενο, με την σειρά του, ίσως φανεί σε πολλούς γριφώδες. Οι αναγνώστες που ενδιαφέρονται για την γιουνγκιακή ψυχολογία και την εναλλακτική πνευματικότητα, τείνουν προς απόψεις που είναι είτε απολιτικές είτε τοποθετούνται στα αριστερά του πολιτικού φάσματος. Τα περισσότερα από αυτά τα άτομα είχαν σχέση με την αξιοσημείωτη ζύμωση της δεκαετίας του '60, όταν τα πνευματικά ενδιαφέροντα ήταν συχνά συνυφασμένα με την αριστερή πολιτική δράση. Λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι ο Κ. Γ. Γιουνγκ ήταν ένας σφοδρός πολέμιος του Μαρξισμού και άλλων ολοκληρωτικών φιλοσοφιών, και ακόμα, λιγότεροι γνωρίζουν τον άγριο διωγμό που υπέστησαν οι θεοσοφικές και άλλες συναφείς πνευματικές ομάδες στις κομμουνιστικές χώρες. Οι φιλελεύθερες θρησκευτικές απόψεις συχνά φαίνεται να συμβαδίζουν με τον πολιτικό φιλελευθερισμό, που συχνά ισοδυναμεί με κάποιο είδος σοσιαλισμού. Είναι ωστόσο σημαντικό να θυμόμαστε ότι η λέξη φιλελεύθερος προέρχεται από την λέξη "ελευθερία". Ζητώ από τους αναγνώστες μου να λάβουν υπόψη τους ότι υπάρχει μια ζωτική σχέση ανάμεσα στην εναλλακτική πνευματικότητα και το ζήτημα της ελευθερίας. Ζητώ να εξεταστεί μπροστά στο ακροατήριο μια άποψη την οποία ίσως να μην έχουν ποτέ σκεφτεί. Αυτή η άποψη ανέκαθεν είχε αξία, αλλά είναι ακόμα πιο επίκαιρη σήμερα που το μαρξιστικό εγχείρημα έχει αποδειχτεί ότι ήταν ένα φιάσκο, όχι μόνο με ανθρώπινους όρους, αλλά και στην πολιτική και την οικονομική του διάσταση. Ελπίζω αυτό το βιβλίο να αποτελέσει έναυσμα για την προσέγγιση της φιλελεύθερης σκέψης και της εναλλακτικής πνευματικότητας, συμπεριλαμβανομένης και της γιουνγκιανής ψυχολογίας.
Subtitle: 
Αλχημεία για μια βουλησιαρχική κοινωνία
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-88421-1-5
Book pages: 
276
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Δρ. Stephan A. Hoeller είναι επίκουρος καθηγητής συγκριτικής θρησκειολογίας στο Κολέγιο Ανατολικών μελετών του Λος Άντζελες, και διευθυντής της Γνωστικής Εταιρείας του Λος Άντζελες, μιας οργάνωσης που ενδιαφέρεται για την Γιουνγκιανή ψυχολογία, την καμπαλά, το ταρώ, τον κλασικό γνωστικισμό, τον μύθο και τη λογοτεχνία.

Subtitle: 
Αλχημεία για μια βουλησιαρχική κοινωνία
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-88421-1-5
Book pages: 
276
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο