Product

Ελληνική εξωτερική πολιτική

Product

Ελληνική εξωτερική πολιτική 1830-1981

Ελληνική εξωτερική πολιτική

Κωδικός:
104159
Description: 

Μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1923 και τη συντριβή της ελληνικής Μεγάλης Ιδέας η Ελλάδα θεμελίωσε την εξωτερική της πολιτική και διπλωματική της δραστηριότητα στην προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας της χώρας, με στόχο την παγίωση της ειρήνης και την "προαγωγή της συνεργασίας στο ιδιαίτερο γειτονικό περιβάλλον της". Ο στόχος αυτός αποτέλεσε τη γενική κατευθυντήρια γραμμή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στις επόμενες δεκαετίες μέχρι τις μέρες μας.

21,09 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1923 και τη συντριβή της ελληνικής Μεγάλης Ιδέας η Ελλάδα θεμελίωσε την εξωτερική της πολιτική και διπλωματική της δραστηριότητα στην προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας της χώρας, με στόχο την παγίωση της ειρήνης και την "προαγωγή της συνεργασίας στο ιδιαίτερο γειτονικό περιβάλλον της". Ο στόχος αυτός αποτέλεσε τη γενική κατευθυντήρια γραμμή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στις επόμενες δεκαετίες μέχρι τις μέρες μας. Με την πτώση της δικτατορίας στην Ελλάδα και την αποκατάσταση της δημοκρατίας η χώρα "επανήλθε" στη διεθνή πολιτική διαμορφώνοντας σταδιακά μία ατζέντα προτεραιοτήτων και μία ευρωπαϊκή στρατηγική όσον αφορά τον προσανατολισμό της. Η επιλογή της τότε πολιτικής ηγεσίας να προσδέσει τη χώρα στο άρμα της ΕΕ αποτέλεσε καταλυτική παράμετρο προσδιορισμού της διεθνούς δράσης της χώρας στις δεκαετίες που ακολούθησαν. Η ελληνική πολιτική διαμορφώθηκε από τον Κ. Καραμανλή με βάση το τρίπτυχο: - Εθνική Ανεξαρτησία - Ασφάλεια - Εθνική αξιοπρέπεια [...] (από την εισαγωγή του βιβλίου)
Subtitle: 
Από τον 20ό στον 21ο αιώνα
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-02-1945-1
Book pages: 
370
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιώργος Βοσκόπουλος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Είναι απόφοιτος (BA) του Brock University (Canada) και του Τμήματος ΞΓΜΔ του Ιονίου Πανεπιστημίου. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Lancaster University (UK) στις Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγικές Σπουδές. Είναι διδάκτωρ Ευρωπαϊκών Σπουδών του Exeter University, UΚ (Centre for European Studies). Είναι Editorial Board Member και Reviewer του Journal of Political Sciences and Public Affairs, LA, CA, Reviewer του Journal of Public Administration and Management, US και Editorial Board Member του Regional Science Inquiry, Journal of the Hellenic Association of Regional Scientists.

Subtitle: 
Από τον 20ό στον 21ο αιώνα
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-02-1945-1
Book pages: 
370
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο