Ελληνική πίτα
Το βιβλίο περιλαμβάνει χρήσιμες συμβουλές για την παρασκευή της ζύμης και το άνοιγμα των φύλλων, ενώ υπάρχει εκτενής παρουσίαση παραδοσιακών τεχνοτροπιών όπως είναι: τα "πιτάκια", ο "ήλιος", το "παραδοσιακό φύλλο", οι "γιοχάδες" ή τα "φυλλωτά" κτλ.
Αλλά και οι προτάσεις για τη γέμιση είναι πολλές: τυριά, χόρτα, λαχανικά, κρέας, ψάρια, ρύζι και θαλασσινά. Ο αναγνώστης θα βρει επίσης και άλλες κατηγορίες πίτας, όπως ξεσκέπαστες πίτες, πίτες γλυκίσματα, πιτάκια ή πιτούλες κ.ά