Product

Ελληνικό σταυρόλεξο

Product

Ελληνικό συνταγματικό δίκαιο

Ελληνικό συνδικαλιστικό κίνημα και ευρωπαϊκή ολοκλήρωση

Κωδικός:
82231
Manufacturer: 
Description: 

Η παρούσα εργασία αποτελεί συμβολή στο αντικείμενο της πολιτικής κοινωνιολογίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Εξετάζει τη σχέση συνδικαλιστικού κινήματος και ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, όπως αυτή καταγράφεται κυρίως στην ελληνική εμπειρία, με κύριο στόχο να κατανοηθούν οι επιπτώσεις της ολοκλήρωσης, (α΄) στις σχέσεις εκμετάλλευσης και εξουσίας που παρατηρούνται στον εργασιακό χώρο και, (β΄) στην οργάνωση και λειτουργία του ίδιου του συνδικαλιστικού κινήματος.

13,59 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η παρούσα εργασία αποτελεί συμβολή στο αντικείμενο της πολιτικής κοινωνιολογίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Εξετάζει τη σχέση συνδικαλιστικού κινήματος και ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, όπως αυτή καταγράφεται κυρίως στην ελληνική εμπειρία, με κύριο στόχο να κατανοηθούν οι επιπτώσεις της ολοκλήρωσης, (α΄) στις σχέσεις εκμετάλλευσης και εξουσίας που παρατηρούνται στον εργασιακό χώρο και, (β΄) στην οργάνωση και λειτουργία του ίδιου του συνδικαλιστικού κινήματος. Επίκεντρο της ανάλυσης είναι, αφενός, η "δημοκρατία στις εργασιακές σχέσεις" ("εργασιακή ισότητα ανδρών και γυναικών", "κοινωνική ρύθμιση της εργασίας", "διαβούλευση και συμμετοχή εργαζομένων", "ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις") και, αφετέρου, η "δημοκρατία στη συνδικαλιστική δράση" ("αρχές δημοκρατικής λειτουργίας του συνδικαλισμού", "κοινωνικός διάλογος ως δημοκρατική πρακτική", "εξωθεσμική δράση ως έλλειμμα δημοκρατίας").
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-402-082-Χ
Book pages: 
286
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ανδρέας Μοσχονάς είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνιολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, και κάτοχος Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monet στην Πολιτική Κοινωνιολογία της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης. Είναι επίσης Διευθυντής του διατμηματικού Εργαστηρίου της Σχολής για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση και υπεύθυνος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας Jean Monet του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ειδικεύεται στο γνωστικό αντικείμενο της Πολιτικής Κοινωνιολογίας με έμφαση στις ταξικές αναλύσεις και στην ευρωπαϊκή ενοποίηση. Στις δημοσιεύσεις του περιλαμβάνονται σειρά άρθρων και τα εξής βιβλία: "Παραδοσιακά Μικροαστικά Στρώματα. Η Περίπτωση της Ελλάδας" (Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών, 1986), "Ταξική Πάλη στην Ελλάδα και ΕΟΚ, τ. α΄: Ένταξη και Κοινωνικά Συμφέροντα" (Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών, 1990), "The Impact of European Integration: Political, Sociological, and Economic Changes" (συν-επιμελητής, Praeger, 1996), "Education and Training in the European Union" (Ashgate, 1998), "Τάξεις και Στρώματα στις Σύγχρονες Κοινωνίες" (Οδυσσέας, 1998) και "Ευρωπαϊκή Ένωση: Επίκαιροι Προβληματισμοί" (επιμ., Εξάντας, 2000).

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-402-082-Χ
Book pages: 
286
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο