Product

Ελληνικό ταξίδι, 1937

Product

Ελληνικό τεκτονικό εγχειρίδιο

Ελληνικό τεκτονικό εγχειρίδιο

Κωδικός:
72604
Manufacturer: 
Description: 

Το βιβλίο χαρακτηρίζεται από δύο πρωτοτυπίες, τουλάχιστον στην ελληνική βιβλιογραφία. Είναι το πρώτο που παρουσιάζει, συνοπτικά μεν αλλά με απόλυτη ακρίβεια, πληροφορίες για τις Κανονικές Τεκτονικές Δυνάμεις που λειτουργούν στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα είναι ένα από τα ελάχιστα βιβλία που περιορίζονται στην παράθεση πληροφοριών και γεγονότων χωρίς αγιοποίηση ή δαιμονοποίηση.
Ο συγγραφέας παραπέμπει σε αυθεντικές πηγές, φροντίζοντας για την πλήρη τεκμηρίωση κάθε πληροφορίας.

21,15 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο χαρακτηρίζεται από δύο πρωτοτυπίες, τουλάχιστον στην ελληνική βιβλιογραφία. Είναι το πρώτο που παρουσιάζει, συνοπτικά μεν αλλά με απόλυτη ακρίβεια, πληροφορίες για τις Κανονικές Τεκτονικές Δυνάμεις που λειτουργούν στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα είναι ένα από τα ελάχιστα βιβλία που περιορίζονται στην παράθεση πληροφοριών και γεγονότων χωρίς αγιοποίηση ή δαιμονοποίηση. Ο συγγραφέας παραπέμπει σε αυθεντικές πηγές, φροντίζοντας για την πλήρη τεκμηρίωση κάθε πληροφορίας. Ανατρέχοντας στα διάφορα κεφάλαια, στο Τεκτονικό Λεξιλόγιο και στο λεπτομερέστατο ευρετήριο, κάθε Τέκτων αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος για τον Τεκτονισμό μπορεί να θυμηθεί λεπτομέρειες που του έχουν διαφύγει και να βρει απαντήσεις σε ερωτήματα που του δημιουργούνται, χωρίς να χρειάζεται να ανατρέξει σε εκατοντάδες πηγές που το πιθανότερο δεν του είναι, έτσι κι αλλιώς, προσιτές. Στην παρουσία των διαφόρων κεφαλαίων έγινε προσπάθεια ώστε τα κείμενα να είναι κατά το δυνατόν συνοπτικά και κατανοητά από κάθε αναγνώστη, Τέκτονα ή μη. Φυσικά οι Τέκτονες σε ορισμένες περιπτώσεις θα μπορούν να διαβάζουν ανάμεσα στις γραμμές και να αντιλαμβάνονται περισσότερα από τα αναφερόμενα, αφού έχουν την προσωπική τους εμπειρία και γνώση. Το βιβλίο δεν είναι ιστορία του Τεκτονισμού. Όσα ιστορικά αναφέρονται στα πρώτα κεφάλαια απλώς περιγράφουν το πλαίσιο της εμφάνισης και εξέλιξής του. Ενώ το πλαίσιο είναι περιορισμένο καταρχήν στον Ελληνικό Τεκτονισμό, γίνονται αναφορές στην ιστορία και στην περιγραφή διαδικασιών άλλων Δυνάμεων, κυρίως της Μεγάλης Βρετανίας. Επίσης συνοδεύεται από ένα μοναδικό αναλυτικό λεξιλόγιο όρων, από πλούσια ενδεικτική βιβλιογραφία καθώς και από ένα χρηστικό αλφαβητικό ευρετήριο.
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-8141-12-5
Book pages: 
257
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ανδρέας Χρ. Ριζόπουλος γεννήθηκε το 1941. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και δραστηριοποιήθηκε επί πενήντα χρόνια στους χώρους της δημοσιογραφίας και της επικοινωνίας. Είναι ενεργό μέλος Τεκτονικών Δυνάμεων στην Ελλάδα, την Αγγλία και τις ΗΠΑ. Επί 40 χρόνια ασχολείται με την τεκτονική ιστορική έρευνα και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε περιοδικά, επετηρίδες της Αγγλίας, της Ελλάδας, της Γαλλίας, των ΗΠΑ και της Τουρκίας.
Είναι ο μοναδικός Έλληνας που εκλέχτηκε Τακτικό Μέλος της αρχαιότερης και σημαντικότερης Στοάς Ερευνών, με ιστορία 126 χρόνων, της Quatuor Coronati υπ' αριθ. 2076 υπό την Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Αγγλίας.
Επίσης εκλέχτηκε Εταίρος (Fellow) της Scottish Rite Research Society, του μεγαλύτερου τεκτονικού ερευνητικού οργανισμού του Σκωτικού Τύπου υπό την αιγίδα του Μητρικού Υπάτου Συμβουλίου της Νότιας Δικαιοδοσίας. Παγκόσμια υπάρχουν μόνο 11 Εταίροι στις ΗΠΑ και μόνο δύο στην Ευρώπη.
Έχει εκδώσει 15 βιβλία και έχει μεταφράσει στα ελληνικά διάφορα ιστορικά και επιστημονικά συγγράμματα.

Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-8141-12-5
Book pages: 
257
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο