Product

Ελληνιστική Κύπρος

Product

Ελληνιστική πλαστική

Ελληνιστική Μικρασία

Κωδικός:
111824
Αuthor: 
Description: 

Απελευθέρωση από τον περσικό ζυγό για τους μεν, αλλαγή κυριαρχίας για τους δε: Οι κατακτήσεις του Αλεξάνδρου άλλαξαν ριζικά την πολιτική κατάσταση στη Μικρά Ασία από το 334 π.Χ. Η δημιουργία καινούριων κρατών μετά το θάνατο του, η ανάδυση εξελληνισμένων βασιλείων στο Βορρά και στην Ανατολή, η διατήρηση της ανεξαρτησίας ορισμένων πόλεων και οι επιδρομές Γαλατών δημιουργούν ένα πλαίσιο στο οποίο ο πόλεμος μοιάζει πανταχού παρών.

30,27 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Απελευθέρωση από τον περσικό ζυγό για τους μεν, αλλαγή κυριαρχίας για τους δε: Οι κατακτήσεις του Αλεξάνδρου άλλαξαν ριζικά την πολιτική κατάσταση στη Μικρά Ασία από το 334 π.Χ. Η δημιουργία καινούριων κρατών μετά το θάνατο του, η ανάδυση εξελληνισμένων βασιλείων στο Βορρά και στην Ανατολή, η διατήρηση της ανεξαρτησίας ορισμένων πόλεων και οι επιδρομές Γαλατών δημιουργούν ένα πλαίσιο στο οποίο ο πόλεμος μοιάζει πανταχού παρών. Αλλά οι πολιτικές ανακατατάξεις δε σημαίνουν το τέλος της πόλης-κράτους, η οποία κατορθώνει τις πιο πολλές φορές να βρει τη θέση της στο πλαίσιο των ελληνιστικών βασιλείων: το μοντέλο αυτό διατηρεί τη γοητεία του, με αποτέλεσμα πολλές κοινότητες να επιδιώκουν να αποκτήσουν το προνομιακό status της πόλεως. Η ανάμειξη της Ρώμης στις υποθέσεις της Μικράς Ασίας στις αρχές του 2ου αιώνα άλλαξε ακόμα μία φορά την κατάσταση. Ο κύκλος της εκμετάλλευσης που ανοίγεται μετά τη δημιουργία της επαρχίας της Ασίας συνεπάγεται βία δίχως τέλος (Μιθριδατικοί πόλεμοι) που αφήνει τις πόλεις αποδυναμωμένες την παραμονή της ναυμαχίας του Ακτίου (31 π.Χ.).
Subtitle: 
Από το Αιγαίο ως τον Καύκασο 334-31 π.Χ.
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-16-1756-6
Book pages: 
521
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Maurice Sartre είναι καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Tours και πρεσβύτερο μέλος του Institut Universitaire de France. Έχει ασχοληθεί με την ιστορία της ανατολικής Μεσογείου κατά την ελληνιστική και τη ρωμαϊκή εποχή. Μεταξύ άλλων έχει γράψει τα βιβλία "L' Orient romain" (1991), "L' Asie Mineure et l' Anatolie d' Alexandre a Diocletie" (1995) και D' Alexandre a Zenobie. Histoire du Levant" (2001).

Subtitle: 
Από το Αιγαίο ως τον Καύκασο 334-31 π.Χ.
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-16-1756-6
Book pages: 
521
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο