Product

Ενθύμιον πολέμου εκστρατείας Μικράς Ασίας από 1919 έως 1922

Product

Ενθύμιον Σύρου

Ενθύμιον σαπωνοποιίας Λέσβου

Κωδικός:
77070
Description: 

Η παρούσα έκδοση, με την ιστοριογραφική ευρύτητά της και τον εικονογραφικό της πλούτο, αποτελεί ένα «τιμητικό αφιέρωμα» στον κόσμο της λεσβιακής σαπωνοποιίας και ταυτόχρονα μια σπουδαία συμβολή στη μελέτη της ελληνικής βιομηχανικής περιπέτειας.
Το περιεχόμενο του βιβλίου είναι σαφές και ευανάγνωστο. Δίπλα στο βασικό κορμό του έργου που επωμίστηκε η ιστορικός Ευρυδίκη Σιφναίου, δύο συμπληρωματικά μελετήματα του αρχιτέκτονα Νίκου Σηφουνάκη και του χημικού Γιάννη Κουτσουρίδη ολοκληρώνουν τον τόμο.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η παρούσα έκδοση, με την ιστοριογραφική ευρύτητά της και τον εικονογραφικό της πλούτο, αποτελεί ένα «τιμητικό αφιέρωμα» στον κόσμο της λεσβιακής σαπωνοποιίας και ταυτόχρονα μια σπουδαία συμβολή στη μελέτη της ελληνικής βιομηχανικής περιπέτειας. Το περιεχόμενο του βιβλίου είναι σαφές και ευανάγνωστο. Δίπλα στο βασικό κορμό του έργου που επωμίστηκε η ιστορικός Ευρυδίκη Σιφναίου, δύο συμπληρωματικά μελετήματα του αρχιτέκτονα Νίκου Σηφουνάκη και του χημικού Γιάννη Κουτσουρίδη ολοκληρώνουν τον τόμο.
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-14-0655-7
Book pages: 
230
Book Dimensions: 
31χ25
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Η Ευρυδίκη (Ρούρα) Σιφναίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Σπούδασε Ιστορία στην Αθήνα και το Παρίσι. Εργάστηκε εθελοντικά στην Κεντρική Αμερική. Υπηρέτησε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών ως Ερευνήτρια του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Ερευνών φθάνοντας στον βαθμό της διευθύντριας Ερευνών.
Έφυγε από τη ζωή στις 13 Οκτωβρίου 2015 ύστερα από μακρά ασθένεια, σε ηλικία 58 ετών.

Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-14-0655-7
Book pages: 
230
Book Dimensions: 
31χ25
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο