Product

Ενιαίο σχολείο και εκπαιδευτικοί

Product

Ενιαίος φορέας υγείας αναγκαιότητα και αυταπάτη

Ενιαίο σχολείο και ενιαία εκπαίδευση στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατίας της Γερμανίας

Κωδικός:
110592
Description: 

Η μελέτη αυτή σκοπεύει να φέρει στο φως την ιστορία και την εξέλιξη ενός δημοκρατικού θεσμού-σχολείου του Ενιαίου Σχολείου στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η μελέτη αυτή σκοπεύει να φέρει στο φως την ιστορία και την εξέλιξη ενός δημοκρατικού θεσμού-σχολείου του Ενιαίου Σχολείου στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας. Συχνά γίνονται αναφορές στη βιβλιογραφία για αυτόν τον τύπο σχολείου, χωρίς όμως κανείς να εμβαθύνει στα αίτια και στην προβληματικότητα της καθιέρωσής του στο γερμανικό εκπαιδευτικό σύστημα, ιδιαίτερα στην πρώην Δυτ. Γερμανία. Για πολλούς προοδευτικούς επιστήμονες, παιδαγωγούς και γονείς ήταν η ευκαιρία για την πραγματική ισότητα εκπαιδευτικών ευκαιριών για όλα τα παιδιά κάτι που θα έβαζε σε νέες βάσεις τον προβληματισμό γύρω από την αποτελεσματικότητα του παραδοσιακού δευτεροβάθμιου σχολείου που επικρατεί εδώ και πάνω από ένα αιώνα στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας. Πολλοί από τον χώρο των σοσιαλδημοκρατών και των Φιλελεύθερων είδαν το Gesamtschule - Ενιαίο Σχολείο, το σχολείο που θα μπορούσε να καθιερωθεί σε όλη την γερμανική επικράτεια. Με τη μελέτη αυτή επιχειρείται η παρουσίαση της εκπαιδευτικής πολιτικής στη Γερμανία για το Ενιαίο Σχολείο, η οποία είναι άκρως ενδιαφέρουσα με τις θέσεις και τις αντιπαραθέσεις με τις συζητήσεις που άρχισε από τον 200 αιώνα μέχρι σήμερα, στα πλαίσια των πολιτικών κομμάτων. Γι' αυτό το λόγο, οι βιβλιογραφικές αναφορές και τα ντοκουμέντα που χρησιμοποιήθηκαν σ' αυτή την εργασία προσφέρουν καλύτερη εικόνα κατανόησης των κοινωνικών και πολιτικών παραγόντων, οι οποίοι προσπάθησαν να αναζητήσουν από κοινού ένα νέο σχέδιο για την εκπαίδευση.[...] (από την εισαγωγή του βιβλίου)
Subtitle: 
Τομή στη γερμανική εκπαίδευση
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-343-846-4
Book pages: 
102
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Παναγιώτης Γιαγκουνίδης είναι επίκουρος καθηγητής της Συγκριτικής Παιδαγωγικής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δ.Π.Θ. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Φλώρινας και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Σχολική και Προσχολική Παιδαγωγική και Κοινωνιολογία στη Γερμανία. Είναι διδάκτορας των Κοινωνικών Επιστημών του γερμανικού Πανεπιστημίου Tubingen. Έχει εργαστεί ως δάσκαλος στη Γερμανία, ως επιστημονικός συνεργάτης στο γερμανικό Ινστιτούτο για σπουδές εξ αποστάσεως, δίδαξε στις Ανώτατες Παιδαγωγικές Σχολές Ludwigsburg και Esslingen και εργάστηκε στο γερμανικό Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στη Στουτγκάρδη. Η επιστημονική και ερευνητική του δραστηριότητα επικεντρώνεται σε θέματα της Συγκριτικής Παιδαγωγικής και της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης.

Subtitle: 
Τομή στη γερμανική εκπαίδευση
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-343-846-4
Book pages: 
102
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο