Product

Ενοχικό δίκαιο

Product

Ενοχικό δίκαιο

Ενοχικό δίκαιο

Κωδικός:
98367
Description: 

Ο παρών πρώτος τόμος περιλαμβάνει την Εισαγωγή, το Πρώτο Μέρος, το οποίο είναι αφιερωμένο στις συμβάσεις που σκοπούν σε εκποίηση (πώληση, δωρεά, γονική παροχή), και το Δεύτερο Μέρος με τις συμβάσεις παραχώρησης της χρήσης. Ειδικότερα, το δίκαιο της πώλησης ερμηνεύεται και με βάση τους ν. 3043/2002 (για την ευθύνη του πωλητή), 2251/1994 (για την προστασία του καταναλωτή) και 2532/1997 (για τη διεθνή πώληση κινητών).

81,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο παρών πρώτος τόμος περιλαμβάνει την Εισαγωγή, το Πρώτο Μέρος, το οποίο είναι αφιερωμένο στις συμβάσεις που σκοπούν σε εκποίηση (πώληση, δωρεά, γονική παροχή), και το Δεύτερο Μέρος με τις συμβάσεις παραχώρησης της χρήσης. Ειδικότερα, το δίκαιο της πώλησης ερμηνεύεται και με βάση τους ν. 3043/2002 (για την ευθύνη του πωλητή), 2251/1994 (για την προστασία του καταναλωτή) και 2532/1997 (για τη διεθνή πώληση κινητών). Εξετάζονται επίσης αναλυτικά η πώληση ακινήτου, αυτοκινήτου, επιχείρησης, δικαιώματος καθώς και τα ιδιαίτερα είδη πώλησης (με επιφύλαξη κυριότητας, με δοκιμή, κατά προτίμηση, με συμφωνία εξώνησης, με πλειστηριασμό). Εκτός από την κοινή μίσθωση, ιδιαίτερα κεφάλαια αφιερώνονται στην επαγγελματική μίσθωση, τη μίσθωση κατοικίας και οικογενειακής στέγης, στις μισθώσεις για τη στέγαση υπηρεσιών του Δημοσίου ή ΝΠΔΔ καθώς και στη χρηματοδοτική (Leasing) και χρονομεριστική μίσθωση (Time-Sharing). Ο τόμος τελειώνει με τις νέες μορφές συμβάσεων παραχώρησης της χρήσης, όπως τη σύμβαση άδειας εκμετάλλευσης ευρεσιτεχνίας, τη σύμβαση παραχώρησης της χρήσης σήματος και διακριτικού τίτλου, τη σύμβαση εκμετάλλευσης πνευματικής ιδιοκτησίας και τη σύμβαση παραχώρησης τεχνογνωσίας (Know-how). Αναλυτικά ευρετήρια (αλφαβητικό και νομοθετικών διατάξεων) συμπληρώνουν τον τόμο.
Subtitle: 
Ειδικό μέρος
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-420-236-7
Book pages: 
830
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Απόστολος Σ. Γεωργιάδης γεννήθηκε στην Kαλαμάτα. Υπήρξε Δάσκαλος πολλών γενεών Ελλήνων νομικών. Είναι επίτιμος και ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας, καθώς και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Σπούδασε στη Nομική Σχολή του Πανεπιστημίου Aθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στη Γερμανία, στα Πανεπιστήμια Γοτίγγης, Kιέλου και Mονάχου. H Nομική Σχολή του Πανεπιστημίου Mονάχου τον ανακήρυξε το 1962 διδάκτορα, το 1967 υφηγητή και το 1970 καθηγητή του Aστικού Δικαίου, της Πολιτικής Δικονομίας, του Iδιωτικού Διεθνούς Δικαίου και της Συγκριτικής των Δικαίων. Tο 1973 εκλέχτηκε έκτακτος και το 1976 τακτικός καθηγητής του Aστικού Δικαίου στη Nομική Σχολή του Πανεπιστημίου Aθηνών. Διετέλεσε μέλος νομοπαρασκευαστικών επιτροπών και διαφόρων επιστημονικών οργανώσεων, νομικός σύμβουλος τραπεζών, οργανισμών, της Ένωσης Eλληνικών Tραπεζών και μεγάλων εταιρειών, καθώς και Διοικητής της Eθνικής Kτηματικής Tράπεζας της Eλλάδος.

Subtitle: 
Ειδικό μέρος
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-420-236-7
Book pages: 
830
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο