Product

Εξηγώντας τη δημοκρατία στην κόρη μου

Product

Εξηγώντας την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και του κομμουνισμού στην εγγονή μου

Εξηγώντας την κοινωνία

Κωδικός:
107918
Description: 

Το ανά χείρας κείμενο επιζητεί πρωτίστως να εκλαϊκεύσει πολύπλοκα προβλήματα μεθοδολογίας των κοινωνικών επιστημών. Απευθύνεται σε ειδικούς και μη ειδικούς -αλλά γενικότερα υποψιασμένους, με ένα ανώτατο επίπεδο τυπικής μόρφωσης. Το κείμενο δίνει μια από τις δυνατές απαντήσεις στο ερώτημα με ποιο τρόπο μπορεί να κατανοηθεί η "αχανής και αντιφατική" (Paul Feyerabend) επιστημονική σκέψη. Εισάγει, λοιπόν, χωρίς δογματισμούς και υπεκφυγές, σε αυτό που χαρακτηρίζει την επιστημονική σκέψη και τη διακρίνει π.χ.

21,10 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το ανά χείρας κείμενο επιζητεί πρωτίστως να εκλαϊκεύσει πολύπλοκα προβλήματα μεθοδολογίας των κοινωνικών επιστημών. Απευθύνεται σε ειδικούς και μη ειδικούς -αλλά γενικότερα υποψιασμένους, με ένα ανώτατο επίπεδο τυπικής μόρφωσης. Το κείμενο δίνει μια από τις δυνατές απαντήσεις στο ερώτημα με ποιο τρόπο μπορεί να κατανοηθεί η "αχανής και αντιφατική" (Paul Feyerabend) επιστημονική σκέψη. Εισάγει, λοιπόν, χωρίς δογματισμούς και υπεκφυγές, σε αυτό που χαρακτηρίζει την επιστημονική σκέψη και τη διακρίνει π.χ. από τη θεολογία, την ποίηση, την ψευδοεπιστήμη, την καφεμαντεία και τη δημαγωγία. [...] Ουσιαστικά, το παρόν κείμενο είναι και ένα εγχειρίδιο εναντίον του κακού εγκυκλοπαιδισμού, δηλαδή, εναντίον της άναρχης και μεθοδολογικά ανυποψίαστης συσσώρευσης γνώσεων που χαρακτηρίζει πολλά προγράμματα σπουδών. Για λόγους εκλαΐκευσης προσφεύγει σε παραδείγματα από ένα ευρύ φάσμα ερευνών στις κοινωνικές επιστήμες -ευρωπαϊκές σπουδές, πολιτική επιστήμη, κοινωνιολογία, οικονομική, κ.ά. Συναφώς, αποκαθιστά την επαφή με τη φιλοσοφική παράδοση της ελληνικής αρχαιότητας.
Subtitle: 
Μια εισαγωγή σε μεθόδους και τεχνικές
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-16-1998-4
Book pages: 
387
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Πάνος Καζάκος, 1941, είναι ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Ελλάδα και οικονομικά στη (Δυτική) Γερμανία. Είναι διδάκτωρ του Christan-Albrechts-Universitat Kiel. Την περίοδο 1996-2002 διηύθυνε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σπουδών. Έχει διατελέσει ανάμεσα σε άλλα εμπειρογνώμων α΄ του Υπουργείου Εξωτερικών και διευθυντής ερευνών του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών. Η μελέτη του "Θεσμικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση" (Ι. Σιδέρης, 1996), βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών. Άλλες δημοσιεύσεις (επιλογή): "Ανάμεσα σε κράτος και αγορά - Οικονομία και πολιτική στη μεταπολεμική Ελλάδα 1944-2000", "Πατάκης", 2001, "Stabilisierung ohne Reform-Konvergenz und Pfadabhangigkeit im Griechenland der 90er Jahre", ZEI, Bonn 2000, "Η νέα Agenda της αριστεράς και άλλα δοκίμια πολιτικής κριτικής", "Παπαζήσης", Αθήνα 1998, "Greece and EC Membership Evaluated", (co-editor) "Printer", London 1994.

Subtitle: 
Μια εισαγωγή σε μεθόδους και τεχνικές
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-16-1998-4
Book pages: 
387
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο