Product

Εξορκίζοντας τα ΜΜΕ

Product

Εξορκίζοντας το κακό

Εξορκίζοντας τα ΜΜΕ

Κωδικός:
76912
Description: 

Ο κόσμος μέσα στον οποίο ζούμε είναι ένας διαμεσολαβημένος κόσμος, δηλαδή ένας κόσμος "από δεύτερο χέρι". Τα ΜΜΕ συγκροτούν ένα πολύπλοκο και ραφιναρισμένο "σύστημα διαμεσολαβήσεων" στη συνείδηση του αποδέκτη. Η κατακλυσμιαία παραγωγή και μετάδοση πληροφοριών, δεν αφήνει στο σύγχρονο άνθρωπο περιθώρια να στοχαστεί πάνω στις συνάφειες των πραγμάτων. Η εργασία αυτή είναι μία προσπάθεια αποκρυπτογράφησης των λειτουργιών των ΜΜΕ, κυρίως στο επίπεδο της διαμεσολάβησης και της επεξεργασίας διανοητικών περιεχομένων και μηνυμάτων.

12,46 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο κόσμος μέσα στον οποίο ζούμε είναι ένας διαμεσολαβημένος κόσμος, δηλαδή ένας κόσμος "από δεύτερο χέρι". Τα ΜΜΕ συγκροτούν ένα πολύπλοκο και ραφιναρισμένο "σύστημα διαμεσολαβήσεων" στη συνείδηση του αποδέκτη. Η κατακλυσμιαία παραγωγή και μετάδοση πληροφοριών, δεν αφήνει στο σύγχρονο άνθρωπο περιθώρια να στοχαστεί πάνω στις συνάφειες των πραγμάτων. Η εργασία αυτή είναι μία προσπάθεια αποκρυπτογράφησης των λειτουργιών των ΜΜΕ, κυρίως στο επίπεδο της διαμεσολάβησης και της επεξεργασίας διανοητικών περιεχομένων και μηνυμάτων. Η αναφορά στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και ειδικότερα στο "τηλεοπτικό φαινόμενο", είναι μία προσπάθεια ανασύνθεσης της κριτικής που ασκείται επίμονα κατά τα τελευταία χρόνια από τους αναλυτές των ΜΜΕ, ιδωμένη από τη σκοπιά του μοντέλου της "κυριαρχίας των μέσων".
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-02-1611-8
Book pages: 
222
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Δημήτρης Τσαρδάκης είναι διδάκτωρ φιλοσοφίας του Johann Wolfgang Goethe-Universitaet Φραγκφούρτης και ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Οι μεταπτυχιακές του σπουδές είναι στην κατεύθυνση της κοινωνιοψυχολογικής και φιλοσοφικής ανάλυσης των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, με έμφαση στις λειτουργίες της τηλεόρασης. Κατά καιρούς έχει δημοσιεύσει κοινωνιοψυχολογικές μελέτες.

Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-02-1611-8
Book pages: 
222
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο