Product

Επίτομη γενική μικροβιολογία

Product

Επίτομη γενική χειρουργική

Επίτομη γενική μικροβιολογία

Κωδικός:
108197
Manufacturer: 
Description: 

Η σχέση των μικροβίων με τη ζωή και το περιβάλλον, οδήγησε στην έρευνα των μικροοργανισμών της φύσης, με σκοπό την απομόνωση των παθογόνων αιτίων. Οι γενικές γνώσεις για όλα τα μέλη του Μικρόκοσμου καταγράφονται στη Γενική Μικροβιολογία.

20,19 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η σχέση των μικροβίων με τη ζωή και το περιβάλλον, οδήγησε στην έρευνα των μικροοργανισμών της φύσης, με σκοπό την απομόνωση των παθογόνων αιτίων. Οι γενικές γνώσεις για όλα τα μέλη του Μικρόκοσμου καταγράφονται στη Γενική Μικροβιολογία. Στον πρώτο τόμο του βιβλίου αυτού αναφέρονται όλα όσα αφορούν την θεωρητική γνώση των μικροοργανισμών, ενώ έγινε προσπάθεια να καταγραφούν οι γενικές γνώσεις των παθογόνων αιτίων για τους μεγαλοοργανισμούς και κύρια αναφέρεται στα Πρωτόζωα, τους Μύκητες, τα Βακτήρια και τους Ιούς, με τη σχέση τους με τον ανθρώπινο οργανισμό και το περιβάλλον, αλλά και οι αντιδράσεις και στάσεις του μεγαλοοργανισμού προς τους μικροοργανισμούς, κάτω από μια επαγωγική θέση που να καλύπτει και την ανάγκη της διδασκαλίας του γνωστικού αυτού αντικειμένου και την αφαιρετική αναφορά στις ουσιώδεις γνώσεις, για την επίλυση προβληματισμών του ειδικού αναγνώστη.
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-7097-74-2
Book pages: 
231
Book Dimensions: 
29χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1933 .Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίoυ Θεσσαλονίκης, έλαβε και άσκησε την ιατρική ειδικότητα της Μικροβιολογίας (Βιοπαθολογίας) στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο της Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για 7 χρόνια, ενώ γενικά άσκησε την ειδικότητα της Μικροβιολογίας για 42 συναπτά έτη. Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και σήμερα κατέχει τον τίτλο της Ομότιμης Καθηγήτριας του Τ .Ε.Ι. Αθήνας. Είναι Ενεργό Μέλος της Ακαδημίας Eπιστημών της
Ν. Υόρκης, Ακόλουθος της Βασιλ. Εταιρείας Προώθησης της Υγείας και άλλων επιστημονικών Συλλόγων .Δίδαξε για πολλά χρόνια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση την Γενική και Κλινική Μικροβιολογία απ' τα οποία τα τελευταία 18 στο Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Τ.Ε.Ι.
Αθήνας, ως Καθηγήτρια.
Με πλούσια επιστημονική και κοινωνική δράση, έλαβε πολλές τιμητικές διακρίσεις, δημοσίευσε πολλές επιστημονικές εργασίες και εξέδωσε διδακτικά εγχειρίδια Γενικής Μικροβιολογίας.
Κύριο εκδοτικό της έργο η δίτομη "Γενική Μικροβιολογία"

Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-7097-74-2
Book pages: 
231
Book Dimensions: 
29χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο