Product

Επιθεωρητής Λέγκχορν

Product

Επιθεωρώντας διεργασίες

Επιθεωρώντας διεργασίες

Κωδικός:
114403
Manufacturer: 
Description: 

Η επιθεώρηση αποτελεί, ίσως, σήμερα ένα από τα πιο αποτελεσματικά "εργαλεία" για την βελτίωση της αποδοτικότητας των σύγχρονων επιχειρήσεων και οργανισμών.  
Είναι όμως γεγονός ότι πολλές επιθεωρήσεις από "εργαλείο" βελτίωσης μετατρέπονται στην καλύτερη περίπτωση σε γραφειοκρατικό μηχανισμό και στην χειρότερη σε μηχανισμό ελέγχου και καταπίεσης του επιθεωρούμενου.  
Αυτό οφείλεται σε ανεπαρκείς επιθεωρητές είτε σε ανεπαρκείς διοικήσεις. Και στις δύο περιπτώσεις απαιτείται δράση.  Και η δράση προϋποθέτει γνώση.

26,10 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η επιθεώρηση αποτελεί, ίσως, σήμερα ένα από τα πιο αποτελεσματικά "εργαλεία" για την βελτίωση της αποδοτικότητας των σύγχρονων επιχειρήσεων και οργανισμών.   Είναι όμως γεγονός ότι πολλές επιθεωρήσεις από "εργαλείο" βελτίωσης μετατρέπονται στην καλύτερη περίπτωση σε γραφειοκρατικό μηχανισμό και στην χειρότερη σε μηχανισμό ελέγχου και καταπίεσης του επιθεωρούμενου.   Αυτό οφείλεται σε ανεπαρκείς επιθεωρητές είτε σε ανεπαρκείς διοικήσεις. Και στις δύο περιπτώσεις απαιτείται δράση.  Και η δράση προϋποθέτει γνώση. Η παρούσα έκδοση περιγράφει το περιβάλλον και τις απαιτήσεις διενέργειας "αποδοτικών" επιθεωρήσεων Συστημάτων Διαχείρισης.   Καλύπτονται όλες οι απαιτήσεις για εσωτερικές επιθεωρήσεις  (πρώτου μέρους), είτε για επιθεωρήσεις προμηθευτών  (δευτέρου μέρους) είτε ακόμη και για επιθεωρήσεις πιστοποίησης (τρίτου μέρους).   Περιλαμβάνεται πλήρης ανάλυση των προτύπων ISO 9001 και ISO 19011. Οι αρχές επιθεώρησης της παρούσας έκδοσης δύναται, επίσης, να εφαρμοσθούν σε, διαφορετικά του ISO 9001, Συστήματα Διαχείρισης όπως στα Συστήματα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (ISO 14001), Υγιεινής και Ασφάλειας Εργασίας (OHSAS 18001), Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων (ISO 22000 - HACCP), ISO 27000, SA 8000, ISMC κλπ. Και τα δύο τεύχη υποστηρίζονται από CD που περιλαμβάνουν τα αυθεντικά πρότυπα ISO 9000, ISO 9001, ISO 9004 και ISO 19011 καθώς και μια σειρά άλλων υποστηρικτικών εγγράφων που χρησιμοποιούνται ως αναφορές ή παραδείγματα.  Τα πρότυπα παρέχονται βάσει σύμβασης με τον Ελληνικό Οργανισμό Τυποποίησης (ΕΛΟΤ).
Subtitle: 
Συστήματα διαχείρισης ποιότητας ISO 9000: Περιλαμβάνει τα πρότυπα ΕΛΟΤ ΕN ISO 9001:2000 και ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9004:2000
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-387-497-3
Book pages: 
289
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Δρ. Γεώργιος Αναστασόπουλος είναι Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Φορέων Πιστοποίησης Προσώπων IPC/IATCA και Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας Συμβούλων Check Point. Κατέχει πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού από το Πολυτεχνείο Πατρών, Master of Business Administration (MBA) με ειδίκευση σε θέματα ποιότητας από το Chadwick University, Η.Π.Α., Master of Science (MS) στον τομέα της Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Μηχανικής καθώς και Διδακτορικό (PhD) Μηχανολόγου Μηχανικού από το Northwestern University, Η.Π.Α. Ο Δρ. Γεώργιος Αναστασόπουλος είναι Γενικός Διευθυντής της "Δημοκρατικής Συμμαχίας".
Είναι μέλος των Τεχνικών Επιτροπών TC 176 και ISO/CASCO του Διεθνούς Οργανισμού Τυποποίησης (ISO), της Τεχνικής Επιτροπής ISO 17024 του IAF και της Μόνιμης Επιτροπής Τυποποίησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΤΕΕ). Διετέλεσε, επίσης, μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Έτους Ποιότητας, που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης.
Ο Δρ. Αναστασόπουλος διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία στους τομείς ελέγχου ποιότητας προϊόντων, σχεδιασμού, εφαρμογής και επιθεώρησης Συστημάτων Διαχείρισης, QS 9000, ISM Code και Διαχείρισης Κρίσεων. Είναι εγγεγραμμένος Επικεφαλής Αξιολόγησης (Lead Assessor) στα μητρώα του Διεθνούς Οργανισμού Πιστοποιημένων Επιθεωρητών (IRCA) και του Ε.ΣΥ.Δ. (Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης). Επιπλέον, είναι εγγεγραμμένος επικεφαλής σύμβουλος (Senior Consultant) στα μητρώα του Ελληνικού Μητρώου Πιστοποιημένων Επαγγελματιών PrCert Hellas.
Ο Δρ. Αναστασόπουλος έχει παρουσιάσει σειρές διαλέξεων-σεμιναρίων σχετικά με το σχεδιασμό, την ανάλυση, την μηχανική συμπεριφορά και τον ποιοτικό έλεγχο προηγμένων υλικών, την οργάνωση επιχειρήσεων, την διαχείριση κρίσεων και τον σχεδιασμό, ανάπτυξη, εφαρμογή και επιθεώρηση Συστημάτων Διαχείρισης. Έχει δημοσιεύσει και παρουσιάσει άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Έχει επίσης, συμμετάσχει σε πληθώρα ερευνητικών προγραμμάτων στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό (Ε.Ε. - Η.Π.Α.).
Ο Δρ. Γεώργιος Αναστασόπουλος γεννήθηκε το 1965 και είναι έγγαμος με ένα παιδί.

Subtitle: 
Συστήματα διαχείρισης ποιότητας ISO 9000: Περιλαμβάνει τα πρότυπα ΕΛΟΤ ΕN ISO 9001:2000 και ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9004:2000
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-387-497-3
Book pages: 
289
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο