Product

Ερμηνεύοντας τον Χίτλερ

Product

Ερμηνευτικά για τη Σχολή της Φραγκφούρτης

Ερμηνευτής ονείρων

Κωδικός:
74055
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

"Θα επιστρέψω µια µέρα µαζί της, όταν η Πνοή της Παλιάς Σελήνης θα έχει βγει από τη φυλακή. Με τη φωτογραφική της µηχανή θα απαθανατίζει τους ψαράδες, τον σκληρό µόχθο τους, την άθλια καθηµερινή τους ζωή, την πλέον ταπεινή σε όλη την Κίνα. Κι εγώ θα σηµειώνω τα όνειρά τους, τα όνειρα των ενηλίκων όπως και των παιδιών. Θα τους εξηγώ τη φροϊδική θεωρία, και κυρίως την πεµπτουσία της, το οιδιπόδειο σύµπλεγµα, και θα διασκεδάζουµε βλέποντάς τους πώς θα τσιρίζουν έκπληκτοι κουνώντας πέρα δώθε τα ηλιοκαµένα κεφάλια τους".

13,50 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Θα επιστρέψω µια µέρα µαζί της, όταν η Πνοή της Παλιάς Σελήνης θα έχει βγει από τη φυλακή. Με τη φωτογραφική της µηχανή θα απαθανατίζει τους ψαράδες, τον σκληρό µόχθο τους, την άθλια καθηµερινή τους ζωή, την πλέον ταπεινή σε όλη την Κίνα. Κι εγώ θα σηµειώνω τα όνειρά τους, τα όνειρα των ενηλίκων όπως και των παιδιών. Θα τους εξηγώ τη φροϊδική θεωρία, και κυρίως την πεµπτουσία της, το οιδιπόδειο σύµπλεγµα, και θα διασκεδάζουµε βλέποντάς τους πώς θα τσιρίζουν έκπληκτοι κουνώντας πέρα δώθε τα ηλιοκαµένα κεφάλια τους". Ο Μύο, µύωπας, παρθένος κι ένθερµος οπαδός του ιπποτικού πνεύµατος, επιστρέφει στην Κίνα έπειτα από πολλά χρόνια εξορίας στη Γαλλία. Είναι αποφασισµένος να απελευθερώσει την αγαπηµένη του, την Πνοή της Παλιάς Σελήνης, που είναι στη φυλακή επειδή δηµοσίευσε απαγορευµένες φωτογραφίες. Για να πετύχει όµως το σκοπό του, θα πρέπει να κερδίσει την εύνοια του σκληρού δικαστή Ντι. Μοναδικό του όπλο: η ψυχανάλυση, µια πρακτική εντελώς άγνωστη στην Κίνα. Σ’ αυτόν τον αγώνα, η ιατρική της ψυχής αποδεικνύεται µεγάλος σύµµαχος. Έχοντας γίνει ένας περιοδεύων ερµηνευτής ονείρων, µε το φροϊδικό λάβαρο υψωµένο πάνω από το ποδήλατό του, ο Μύο αναζητά την αγαπηµένη του διασχίζοντας µια χώρα εντελώς αγνώριστη, γεµάτη εκπλήξεις και κινδύνους, έτοιµος για όλα προκειµένου να ικανοποιήσει τον ιδιότροπο και τυραννικό δικαστή.
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-7951-36-0
Book pages: 
340
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ντάι Σίτζιε γεννήθηκε στην Κίνα το 1954, στην επαρχία Fujian. Το 1984 κατέφυγε στη Γαλλία, αφού προηγουμένως, τα χρόνια 1971-1974, είχε "αναμορφωθεί" στην πατρίδα του, και στη συνέχεια μπόρεσε να τελειώσει το λύκειο και σπούδασε ιστορία της τέχνης και κινηματογράφο. Στη Γαλλία γράφτηκε στην IDHEC, γύρισε μια ταινία μικρού μήκους και στη συνέχεια τις ταινίες μεγάλου μήκους: "Chine, ma douleur" (1984, βραβείο Jean Vigo), "Le mangeur de lune" (1994), "Tang le XIe" (1998), "Les filles du botaniste Chinois" (2006)."Ο Μπαλζάκ και η κινέζα μοδιστρούλα", το πρώτο του αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα, που γράφτηκε κατευθείαν στα γαλλικά (ελλ. εκδ. Ωκεανίδα), κυκλοφόρησε από τον Gallimard, γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία (πούλησε 250.000 αντίτυπα μόνο στη Γαλλία), μεταφράστηκε σε 25 γλώσσες, όχι όμως και στα κινεζικά, και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο, από τον ίδιο, το 2002. Το επόμενο μυθιστόρημά του, "Le complexe de Di" (ελλ. "Ερμηνευτής ονείρων", εκδ. Διήγηση, 2004), τιμήθηκε με το Prix Femina το 2003.

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-7951-36-0
Book pages: 
340
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο