Product

Εύπολις ο κωμωδιογράφος

Product

Ευρέσεις από κυανό κοβάλτιο

Ευπόμπη

Κωδικός:
106014
Description: 

Το Ε.Λ.Ι.Α. ολοκληρώνει, με την έκδοση της Ευπόμπης, μια τριλογία αφιερωμένη στην ιστορία της ελληνόκτητης ναυτιλίας (προηγήθηκαν η "Ποντοπόρεια" και η "Πλωτώ"). Στις εκδόσεις αυτές αξιοποιούνται τα αποτελέσματα του εξαετούς ερευνητικού προγράμματος που εκπονήθηκε από το Ε.Λ.Ι.Α. με την οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος "Σταύρος Σ. Νιάρχος" και με τη συνεργασία μιας σειράς επιστημόνων και ερευνητών.

76,68 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το Ε.Λ.Ι.Α. ολοκληρώνει, με την έκδοση της Ευπόμπης, μια τριλογία αφιερωμένη στην ιστορία της ελληνόκτητης ναυτιλίας (προηγήθηκαν η "Ποντοπόρεια" και η "Πλωτώ"). Στις εκδόσεις αυτές αξιοποιούνται τα αποτελέσματα του εξαετούς ερευνητικού προγράμματος που εκπονήθηκε από το Ε.Λ.Ι.Α. με την οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος "Σταύρος Σ. Νιάρχος" και με τη συνεργασία μιας σειράς επιστημόνων και ερευνητών. Στόχος του τρίτου τόμου είναι να αποτυπώσει την ιστορία των ελληνόκτητων ναυτιλιακών επιχειρήσεων που δραστηριοποιήθηκαν την μεταπολεμική περίοδο. Αποτελεί μια πρωτότυπη και μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα μελέτη για τον τρόπο οργάνωσης και διοίκησης σε παγκόσμιο επίπεδο των ελληνικών ναυτιλιακών επιχειρήσεων. Αξιοποιήθηκαν στοιχεία που προέκυψαν τόσο από την έρευνα των πηγών όσο και από προσωπικές συνεντεύξεις με ανθρώπους των επιχειρήσεων. Η Ευπόμπη περιέχει ιστορίες 144 εφοπλιστικών επιχειρήσεων που έδρασαν στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα και δραστηριοποιήθηκαν για περισσότερο από τριάντα χρόνια στις διεθνείς ναυλαγορές. Μεταξύ τους περιλαμβάνονται όλες σχεδόν οι παραδοσιακές ναυτιλιακές οικογένειες καθώς και επιχειρήσεις που ανήκουν σε μη παραδοσιακούς εφοπλιστές που χαρακτήρισαν με το δυναμισμό τους την εντυπωσιακή μεταπολεμική ανάπτυξη της ελληνικής ναυτιλίας.
Subtitle: 
Ελληνικές ναυτιλιακές επιχειρήσεις 1945-2000: Οργάνωση, διοίκηση και στρατηγικές
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-201-168-8
Book pages: 
447
Publication Place: 
Αθήνα

Ο Γιάννης Θεοτοκάς γεννήθηκε το 1965 στη Χίο. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιώς, στο οποίο εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή, με ειδίκευση στη διοίκηση ναυτιλιακών επιχειρήσεων. Είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με έδρα τη Χίο, στο γνωστικό αντικείμενο της Διοίκησης Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων. Η έρευνά του επικεντρώνεται στην οργάνωση, τη διοίκηση και τις στρατηγικές των ναυτιλιακών επιχειρήσεων.

Subtitle: 
Ελληνικές ναυτιλιακές επιχειρήσεις 1945-2000: Οργάνωση, διοίκηση και στρατηγικές
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-201-168-8
Book pages: 
447
Publication Place: 
Αθήνα