Product

Ευριπίδη Ελένη Γ΄ γυμνασίου

Product

Ευριπίδη Ελένη Γ΄ γυμνασίου

Ευριπίδη Ελένη Γ΄ γυμνασίου

Κωδικός:
107926
Description: 

[...] Το παρόν βοήθημα, καρπός πλούσιας εμπειρίας, επιδιώκει να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς, που θα κληθούν να διδάξουν την "Ελένη", ώστε να προσαρμοστούν όσο το δυνατό ταχύτερα στα νέα δεδομένα και να αξιοποιήσουν το σχολικό βιβλίο με τον πιο αποτελεσματικό και παραγωγικό τρόπο.

12,33 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Το παρόν βοήθημα, καρπός πλούσιας εμπειρίας, επιδιώκει να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς, που θα κληθούν να διδάξουν την "Ελένη", ώστε να προσαρμοστούν όσο το δυνατό ταχύτερα στα νέα δεδομένα και να αξιοποιήσουν το σχολικό βιβλίο με τον πιο αποτελεσματικό και παραγωγικό τρόπο. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός πως στόχος είναι η "διαθεματική προσέγγιση" να καλύπτει το "5-10% του διδακτικού χρόνου", φροντίσαμε να το δομήσουμε με τρόπο που να εξυπηρετεί τόσο τις ανάγκες μιας παραδοσιακής διδασκαλίας, όσο και τις απαιτήσεις της διαθεματικής και της διεπιστημονικής προσέγγισης των θεμάτων που σχετίζονται με το έργο. Έτσι, περιέχει απαντήσεις των ασκήσεων και των εργασιών/δραστηριοτήτων που περιέχονται στο "Βιβλίο του μαθητή" και στο "Βιβλίο του καθηγητή" και πρόσθετες αναλύσεις άλλων θεμάτων, που συνδέονται με την τραγωδία, και στοχεύει στο να βοηθήσει τους μαθητές να εισχωρήσουν στο νόημά της και να βιώσουν την παιδαγωγική της αξία και παράλληλα στο να διευκολύνει τους φιλολόγους στο δύσκολο έργο τους. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στη θεατρική διάσταση του έργου, την όψη, στοιχείο που διαφοροποιεί το δράμα από τα άλλα ποιητικά είδη, και στην εμβάθυνση σε προβλήματα που σχετίζονται με τη διάνοια και την αισθητική του, χωρίς να παραβλέπει τα προβλήματα που σχετίζονται με το μύθο, το ήθος και τη λέξη. Γι' αυτό ελπίζουμε πως το παρόν μεθοδικό ερευνητικό σχεδίασμα θα κατορθώσει να ανταποκριθεί με επιτυχία στο σκοπό για τον οποίο γράφτηκε. (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-16-1884-8
Book pages: 
403
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αθανάσιος Φραγκούλης είναι Δρ της Κλασικής Φιλολογίας, επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος, τ. Διευθυντής του Πειραματικού Λυκείου της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης.

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-16-1884-8
Book pages: 
403
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο