Product

Ευρωπαϊκή κοινωνική πολιτική

Product

Ευρωπαϊκή κοινωνική πολιτική και κοινωνικά δικαιώματα

Ευρωπαϊκή κοινωνική πολιτική και κοινωνικά δικαιώματα

Κωδικός:
148448
Description: 

Τα ερωτήματα του βιβλίου αφορούν το κοινωνικό μέλλον που διαγράφεται μάλλον δυσοίωνο. Ερωτήματα πολυσύνθετα, που εδώ προσεγγίζονται από μια κοινωνικοπολιτική οπτική και οδηγούν στη διαπίστωση ότι η κοινωνική πολιτική και τα κοινωνικά δικαιώματα που υμνήσαμε απισχνούνται από τα εγγενή ευγενή χαρακτηριστικά τους. Τα κοινωνικά δικαιώματα είναι η ρίζα της κοινωνικής πολιτικής. Όμως η νέα κοινωνική πολιτική αφυδατώνει τη ρίζα της, νοθεύει την ουσία των εμπνευσμένων δικαιωμάτων για κοινωνική δικαιοσύνη.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τα ερωτήματα του βιβλίου αφορούν το κοινωνικό μέλλον που διαγράφεται μάλλον δυσοίωνο. Ερωτήματα πολυσύνθετα, που εδώ προσεγγίζονται από μια κοινωνικοπολιτική οπτική και οδηγούν στη διαπίστωση ότι η κοινωνική πολιτική και τα κοινωνικά δικαιώματα που υμνήσαμε απισχνούνται από τα εγγενή ευγενή χαρακτηριστικά τους. Τα κοινωνικά δικαιώματα είναι η ρίζα της κοινωνικής πολιτικής. Όμως η νέα κοινωνική πολιτική αφυδατώνει τη ρίζα της, νοθεύει την ουσία των εμπνευσμένων δικαιωμάτων για κοινωνική δικαιοσύνη. Παράλληλα, τα σημερινά δομικά αδιέξοδα του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος αφήνουν πίσω τους θύματα, αλλά στηρίζουν και ελπίδες για ένα ανθρωπινότερο μοντέλο ανάπτυξης, όπου πολιτική και δικαιώματα θα αναβιώσουν ρόλους πράγματι κοινωνικούς. Επιδίωξη του βιβλίου είναι μια συμβολή στην κατανόηση της έννοιας και την ανάδειξη του ρόλου της Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Πολιτικής. Δρόμος του είναι η διερεύνηση της συνεισφοράς των κοινωνικών δικαιωμάτων στη διαμόρφωσή της. Αρχικά, επιχειρείται μια θεωρητική ανάλυση για τις περί κοινωνικών δικαιωμάτων κυρίαρχες αντιλήψεις, προσανατολισμένη όμως στην αποκωδικοποίηση της σχέσης τους με την κοινωνική πολιτική. Στη συνέχεια, παρουσιάζεται μια εμπειρική προσέγγιση για τη δυναμική της σχέσης αυτής, με πλαίσιο αναφοράς την Ευρώπη και πεδίο μελέτης τις αλληλεπιδράσεις της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Τα καθολικά κοινωνικά δικαιώματα χειραφέτησης μεταλλάσσονται σε ανταποδοτικά ατομικά διακυβεύματα εξάρτησης. Γίνονται δηλαδή λιγότερο κοινωνικά και λιγότερο δικαιώματα. Υπονομευτής, μια οικονομικής χροιάς ελάχιστη κοινωνική πολιτική ελαχίστων που έρπει στο υπερεθνικό και υφέρπει στο εθνικό περιβάλλον.
Subtitle: 
Το τέλος των ύμνων
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-19-0494-8
Book pages: 
486
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Δημήτρης Βενιέρης σπούδασε οικονομικά και κοινωνική πολιτική. Υπήρξε μαθητής του αείμνηστου Brian Abel-Smith, κοντά στον οποίο έκανε τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές του σπουδές στο London School of Economics and Political Science (1984-1994). Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήµιο Πελοποννήσου. Έχει δημοσιεύσει κυρίως για θέματα κοινωνικής ασφάλειας, πολιτικής υγείας και ευρωπαϊκής κοινωνικής πολιτικής.

Subtitle: 
Το τέλος των ύμνων
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-19-0494-8
Book pages: 
486
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο