Product

Ευρωπαϊκό θέατρο

Product

Ευρωπαϊκό και εθνικό δίκαιο της υγείας

Ευρωπαϊκό θέατρο ΙΙ

Κωδικός:
89371
Description: 

Ο έρωτας, ο θάνατος, η μοναξιά, η αλλοτρίωση, η αθωότητα, η γιορτή, η ενοχή, η επίθεση, η άμυνα, η ειρωνία, η αλήθεια, το ψέμα, η ανθρωπιά, η βία -θέματα που γυρνούν και ξαναγυρνούν στα πέντε αυτά σύγχρονα θεατρικά έργα όπως γυρνούν και ξαναγυρνούν στην πραγματική ζωή.

11,50 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο έρωτας, ο θάνατος, η μοναξιά, η αλλοτρίωση, η αθωότητα, η γιορτή, η ενοχή, η επίθεση, η άμυνα, η ειρωνία, η αλήθεια, το ψέμα, η ανθρωπιά, η βία -θέματα που γυρνούν και ξαναγυρνούν στα πέντε αυτά σύγχρονα θεατρικά έργα όπως γυρνούν και ξαναγυρνούν στην πραγματική ζωή. Πέντε διαφορετικοί μεταξύ τους συγγραφείς από πέντε διαφορετικές χώρες της Ευρώπης (ο Ζαν-Λυκ από τη Γαλλία, η Ντέα Λόχερ από τη Γερμανία, ο Χουάν Μαγιόρκα από την Ισπανία, ο Ντον Ντέινς από την Ολλανδία και ο Σπίρο Σιμόνε από την Ιταλία) και με διαφορετικές πορείες στο θεατρικό γίγνεσθαι συγκεντρώνονται σε αυτόν τον τόμο για να δώσουν ειδικά για τον Έλληνα αναγνώστη το σύγχρονο στίγμα της θεατρικής Ευρώπης. Το "Ευρωπαϊκό θέατρο ΙΙ" πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Βασιλικής Πρεσβείας της Ολλανδίας, των Ινστιτούτων Γαλλίας, Γερμανίας, Ισπανίας και Ιταλίας στην Ελλάδα, καθώς και του Θεάτρου της Νέας Ορλεάνης από τη Γαλλία.
Subtitle: 
Πέντε σύγχρονα έργα
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-03-3889-2
Book pages: 
301
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ζαν-Λυκ Λαγκάρς γεννήθηκε στο Οτ-Σον στις 14 Φεβρουαρίου του 1957. Σπουδάζει στη φιλοσοφική του Πανεπιστημίου της Μπεζανσόν και συγχρόνως παρακολουθεί μαθήματα στο τοπικό Εθνικό Ωδείο Δραματικής Τέχνης. Εκεί γνωρίζει κάποια από τα μελλοντικά μέλη του θιάσου του, του "Theatre de la Roulotte", που δημιουργήθηκε το 1978. Σκηνοθέτης και συγγραφέας, ανεβάζει έργα του Μπέκετ ή του Γκολντόνι, καθώς και τα πρώτα του έργα: "Η υπηρέτρια του Ντικατέλ", "Κατασκευαστικό σφάλμα". Από τότε γράφει και σκηνοθετεί πολλά έργα.
Ο Ζαν-Λυκ Λαγκράς πεθαίνει το 1995 κατά τη διάρκεια των δοκιμών της "Λούλου". Τα άπαντά του (θεατρικά έργα, άρθρα, αφηγήσεις, καθώς και η μεταπτυχιακή του εργασία) έχουν εκδοθεί από τις εκδόσεις "Solitaires Intempestifs".

Subtitle: 
Πέντε σύγχρονα έργα
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-03-3889-2
Book pages: 
301
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο