Product

Ευτράπελες διηγήσεις

Product

Ευτύχης ο Ξενύχτης

Ευτραπελία

Κωδικός:
62517
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

"Η κοινωνία μπορεί να καταστραφεί όταν η παραπέρα ποσοτική ανάπτυξη της μαζικής παραγωγής κάνει το περιβάλλον εχθρικό, όταν αποκλείει την ελεύθερη χρήση των φυσικών δεξιοτήτων των μελών της κοινωνίας, όταν απομονώνει τον έναν άνθρωπο απ' τον άλλον και τους φυλακίζει όλους σ' ένα καβούκι καμωμένο απ' τον άνθρωπο...." Στη συντριπτική αυτή ανάλυση της σύγχρονης βιομηχανικής κοινωνίας ο Ίλιτς υποστηρίζει ότι είναι δυνατός κι ένας διαφορετικός τρόπος ζωής.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Η κοινωνία μπορεί να καταστραφεί όταν η παραπέρα ποσοτική ανάπτυξη της μαζικής παραγωγής κάνει το περιβάλλον εχθρικό, όταν αποκλείει την ελεύθερη χρήση των φυσικών δεξιοτήτων των μελών της κοινωνίας, όταν απομονώνει τον έναν άνθρωπο απ' τον άλλον και τους φυλακίζει όλους σ' ένα καβούκι καμωμένο απ' τον άνθρωπο...." Στη συντριπτική αυτή ανάλυση της σύγχρονης βιομηχανικής κοινωνίας ο Ίλιτς υποστηρίζει ότι είναι δυνατός κι ένας διαφορετικός τρόπος ζωής. Ένας τρόπος ζωής στον οποίον ο άνθρωπος έχει μιαν "ευτραπελική" σχέση με τα εργαλεία που χρειάζεται: με τα εργαλεία που το φάσμα της δραστηριότητάς τους πρέπει να κρατιέται μέσα σε φυσικές κλίμακες και να υποβάλλεται σε φυσικούς περιορισμούς. [...]
Publications Date: 
1989
Book pages: 
175
Book Dimensions: 
21χ12
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ιβάν Ίλλιτς (1926-2002) γεννήθηκε στη Βιέννη. Σπούδασε χημεία στη Φλορεντία και ιστορία στο Ζάλτσμπουργκ, κατόπιν έγινε κληρικός (σπούδασε στο Γρηγοριανό Πανεπιστήμιο του Βατικανού) και πήγε στην Αμερική (στο Πουέρτο Ρίκο) ως ιερωμένος της Καθολικής εκκλησίας. Από το 1967 διέρρηξε τους δεσμούς του με την επίσημη εκκλησία, αλλά συνέχισε να ζει στην Αμερική.
Το 1961 ίδρυσε στην Κουερναβάκα του Μεξικού το Κέντρο Διαπολιτισμικής Τεκμηρίωσης (CIDOC), στο οποίο οργανώνονταν σεμινάρια στα οποία συμμετείχαν άνθρωποι απ' όλο τον κόσμο. Άσκησε δριμύτατη κριτική στη σύγχρονη βιομηχανική κοινωνία με τα βιβλία του, από τα οποία ξεχωρίζουν τα εξής:
"Κοινωνία χωρίς σχολεία", "Ενέργεια και ισοτιμία", "Εργαλεία για τη συμβιωτικότητα", "Για τις ανάγκες του ανθρώπου σήμερα".

Publications Date: 
1989
Book pages: 
175
Book Dimensions: 
21χ12
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο