Product

Εφηβεία

Product

Εφηβεία

Εφηβεία

Κωδικός:
100171
Manufacturer: 
Description: 

Η περίοδος της εφηβείας είναι κατά γενική ομολογία μια από τις πιο δύσκολες στην ανάπτυξη ενός παιδιού, αλλά και η πλέον αγχώδης από την πλευρά των γονέων.
Οι έφηβοι στον 21ο αιώνα έχουν τις δικές τους ανάγκες και τα ανάλογα προβλήματα, και αντίστοιχα το άγχος των γονέων είναι πολύ πιο έντονο στη δύσκολη εποχή που ζούμε. Πόσο μάλλον που η εξέλιξη έχει μετατοπίσει πλέον την περίοδο της εφηβείας, της οποίας το κατώφλι είναι δυνατόν να το περνούν τα παιδιά πολύ νωρίτερα, σε κάποιες περιπτώσεις από την ηλικία των 10 ή 11 ετών.

17,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Η περίοδος της εφηβείας είναι κατά γενική ομολογία μια από τις πιο δύσκολες στην ανάπτυξη ενός παιδιού, αλλά και η πλέον αγχώδης από την πλευρά των γονέων. Οι έφηβοι στον 21ο αιώνα έχουν τις δικές τους ανάγκες και τα ανάλογα προβλήματα, και αντίστοιχα το άγχος των γονέων είναι πολύ πιο έντονο στη δύσκολη εποχή που ζούμε. Πόσο μάλλον που η εξέλιξη έχει μετατοπίσει πλέον την περίοδο της εφηβείας, της οποίας το κατώφλι είναι δυνατόν να το περνούν τα παιδιά πολύ νωρίτερα, σε κάποιες περιπτώσεις από την ηλικία των 10 ή 11 ετών. Το καλό, όμως, είναι ότι τώρα πλέον διαθέτουμε πολύ περισσότερη γνώση και πληροφορίες, στρατηγικές και ικανότητες, προκειμένου να οδηγήσουμε τα παιδιά μας με ασφάλεια στην ενήλικη ζωή. Έναν τέτοιο ασφαλή οδηγό φιλοδοξεί ν' αποτελέσει το παρόν εγχειρίδιο, που αφενός έρχεται να δώσει απαντήσεις σε τρία σημαντικά ερωτήματα που βασανίζουν τους σύγχρονους έφηβους: -"Είμαι φυσιολογικός;" -"Ποιος είμαι;" -"Ποια είναι η θέση μου στον κόσμο;" και αφετέρου ανοίγει το δρόμο της ουσιαστικής τους προσέγγισης για γονείς και εκπαιδευτικούς, αναλύοντας βασικά θέματα όπως: -Τι σημαίνει να είσαι καλός γονιός; -Συνήθη προβλήματα των εφήβων -Τεχνικές σωστής επικοινωνίας με τους εφήβους -Πως να προσφέρουμε ένα ασφαλές περιβάλλον ανάπτυξης; -Πώς να συμμετέχουν και να αισθάνονται σημαντικοί; -Βάζοντας τα κατάλληλα όρια. -Ποια στοιχεία είναι απαραίτητα για να γίνουν υπεύθυνοι ενήλικες, έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της ζωής;
Subtitle: 
Οδηγός για γονείς
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-8288-18-5
Book pages: 
238
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Michael Carr-Gregg είναι ένας από τους πιο διάσημους ψυχολόγους στην Αυστραλία, με σπουδές στην Κένυα, την Αγγλία και τη Νέα Ζηλανδία. Εργάζεται ως παιδοψυχολόγος και οικογενειακός σύμβουλος, ενώ έχει λάβει μέρος σε πολλές πανεπιστημιακές έρευνες με αντικείμενο την ψυχολογία των παιδιών. Το 1985 ίδρυσε τον οργανισμό CanTeen, The Australian Teenage Cancer Patient's Society, και έχει διατελέσει διευθυντής στο New Zealand Drug Foundation, καθώς και στο Κέντρο Κοινωνικής Υγείας του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης. Έχει ειδικευτεί στην ψυχολογία των εφήβων και στα εφηβικά διανοητικά προβλήματα και υπήρξε σύμβουλος ψυχολόγος σε πολλά λύκεια και κολέγια της Αυστραλίας. Αρθρογραφεί τακτικά σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες και περιοδικά, ενώ έχει εκπομπές στην τηλεόραση με θέματα που αφορούν τους εφήβους. Ταυτόχρονα ταξιδεύει σε όλη την Αυστραλία δίνοντας διαλέξεις και κάνοντας σεμινάρια.

Subtitle: 
Οδηγός για γονείς
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-8288-18-5
Book pages: 
238
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο