Product

Εφημερίδες και δημοσιογράφοι

Product

Εφημεριδογραφία της Θεσσαλονίκης

Εφημεριδογραφία και περιοδικά της Μακεδονίας και Θράκης

Κωδικός:
115143
Description: 

Πρόκειται για την καταγραφή των εφημερίδων και περιοδικών που εκδόθηκαν σε όλους τους νομούς της Mακεδονίας και της Θράκης και στο 'Αγιον Όρος, με τα απαραίτητα στοιχεία για την ιστορία τους. Tο νέο βιβλίο έρχεται να συμπληρώσει το τρίτομο έργο του συγγραφέα "Eφημεριδογραφία της Θεσσαλονίκης" που εξιστορεί τον Tύπο της μέχρι την Kατοχή.

18,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Πρόκειται για την καταγραφή των εφημερίδων και περιοδικών που εκδόθηκαν σε όλους τους νομούς της Mακεδονίας και της Θράκης και στο 'Αγιον Όρος, με τα απαραίτητα στοιχεία για την ιστορία τους. Tο νέο βιβλίο έρχεται να συμπληρώσει το τρίτομο έργο του συγγραφέα "Eφημεριδογραφία της Θεσσαλονίκης" που εξιστορεί τον Tύπο της μέχρι την Kατοχή. Στις 420 σελίδες του και με τις δεκάδες των ολοσέλιδων και των άλλων φωτογραφιών των προπολεμικών εφημερίδων δίνεται πλήρης εικόνα του αγώνα των εκδοτών και των δημοσιογράφων των 16 νομών για να προβληθούν τα τοπικά προβλήματα και για να αναπτυχθεί ο επαρχιακός Tύπος, αλλά και οι τάσεις και τα ενδιαφέροντα που εκδηλώθηκαν για την έκδοση νέων εφημερίδων. Όπως επισημαίνεται είναι ελάχιστες και περιορισμένες οι σχετικές εξιστορήσεις ενώ δεν υπάρχουν για τον Tύπο δύο νομών. Oι λίγες αυτές και διασκορπισμένες πληροφορίες αξιοποιούνται και παραδίδονται στους ερευνητές, ακόμη και στους τοπικούς φορείς αφού -όπως καταλήγει ο συγγραφέας- το βιβλίο το θεωρεί ως ερέθισμα για να καταγραφεί η ιστορία του Tύπου κάθε νομού.
Subtitle: 
Κατάλογοι των εντύπων που εκδόθηκαν
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-12-1557-3
Book pages: 
420
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Μανώλης Κονδυλάκης γεννήθηκε, σπούδασε και εργάστηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι δημοσιογράφος, μελετητής της Ιστορίας και δίδαξε επί 20 χρόνια μαθήματα δημοσιογραφίας.
Οι έρευνές του περιστρέφονται σε θέματα Ιστορίας της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας. Πήρε μέρος σε επιστημονικά συνέδρια με πρωτότυπες ανακοινώσεις για τον Τύπο, ενώ δημοσίευσε σε περιοδικά και εφημερίδες διάφορα σχετικά μελετήματα και κυκλοφόρησαν σε βιβλία τα δημοσιογραφικά του μαθήματα.
Το υλικό για την "Εφημεριδογραφία της Θεσσαλονίκης" άρχισε να συγκεντρώνεται πριν από 15 χρόνια, με έρευνες κυρίως εκτός της Θεσσαλονίκης, ταξινομείται δε για να καλύψει την περίοδο μέχρι τη σημερινή εποχή.
Ο Α΄ τόμος της "Εφημεριδογραφίας της Θεσσαλονίκης - Τουρκοκρατία" τιμήθηκε με βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών. Για τους τρεις τόμους της "Εφημεριδογραφίας της Θεσσαλονίκης" τιμήθηκε το 2004 με το χάλκινο "Μετάλλιο της Πόλης" από το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Subtitle: 
Κατάλογοι των εντύπων που εκδόθηκαν
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-12-1557-3
Book pages: 
420
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο